Video: näitleja Heino Seljamaa sõidab Uberit ja laulab klientidele kuulsat Leopoldi-laulu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heino Seljamaa
Heino Seljamaa Foto: Kanal 2

Seoses Uberi sattumisega Eesti politsei ja valitsejate huviorbiiti, küsis «Radar» kolmelt Uberi juhilt, miks nemad taksot sõidavad ja kui palju sellega teenib.

Näitleja Heino Seljamaa, kes ligi 35 aastat tagasi laulis tuttavaks Leopoldi laulu «Kõige suurem sõber», on nüüd üks neist, kes tööst vabal ajal Uberi-juht on. Ta ütleb, et poole aasta Uberi töö eest deklareeris ta Maksuametis 13 000 eurot.

Terve elu näitlejana töötanud mees ütleb, et ei tee Uberi tööd majanduslikel põhjustel, vaid seepärast, et talle lihtsalt meeldib roolida. Tihti ajab ta klientidega juttu või mängib neile oma kuulsat Leopoldi-laulu.

Keemiamagistrant Peep Uudekülli jaoks rahuldab Uber samuti suhtlemisvajadust. «Minuga on sõitnud kõik idufirmade töötajad ja juhid. Uberi keskmine klient on üle 30-aastane mees, kes töötab it-firmas. Oleme siin Korobeinikuga juttu ajanud näiteks. Ja Taukariga tegime selfi.»

Peebu jaoks on Uber ka oluline sissetuleku allikas. Ta ostis auto spetsiaalselt Uberiga sõitmiseks ning maksab teenitud raha eest kinni autoliisingu ja kütuse. «Stereotüüpne taksojuht on nahktagi ja vuntsidega mees, kes lõhnab millegi järele. Uberi puhul on tore see kontseptsioon, et juhi ja kliendi vahel ei teki kliinilist distantsi, vaid me suhteleme omavahel nagu sõbrad.»

Getter Viiol, kes on alles algaja Uberi juht ning teinud seda tööd vaid viis päeva, luges oma teenistuseks selle eest kokku 250 eurot. Ehk et laias laastus 50 eurot päevas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles