Piltuudis: Venemaa patriarh Kirill kohtus Fidel Castroga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene õigeusukiriku patriarh Kirill ja Fidel Castro
Vene õigeusukiriku patriarh Kirill ja Fidel Castro Foto: SCANPIX

Mitmed uudisteagentuurid teatasid, et Moskva ja kogu Venemaa õigeusu kiriku patriarh Kirill kohtus Kuuba pealinnas Havannas Kuuba kunagise juhi Fidel Castroga.

13. veebruari kohtumine leidis aset Castro majas kinniste uste taga, kinnitamata andmetel olid teemaks rahvusvahelised suhted.

Patriarh tänas Castrot, et Kuuba õigeusklikel on juba aastaid oma kirik.

Kuuba revolutsionäär ja patriarh lasid end koos pildistada ning nad külastasid Havannas riikliku akadeemilise ansambli «Venemaa» kontserti.

Kommunistlikul Kuubal muutus pärast Nõukogude Liidu kokkuvarisemist sotsiaalmajandusklik olukord keeruliseks, kuna nende kahe riigi vahel oli tugev majandusside.

Pärast kommunistliku režiimi teket Kuubal 1960. aastal, kehtestas USA sellele riigile kaubandusembargo, mis kehtib seni. Nüüdseks on hakanud USA ja Kuuba suhted soojenema ja mitmed poliitikud on kutsunud üles seda tühistama.  

Fidel Castro juhtis Kuubat erinevates ametites 1959. – 2008. aastani, pärast seda läks võim ta venna Raoul Castro kätte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles