Uus-Meremaad tabas paari päeva jooksul juba teine maavärin

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Uus-Meremaa Christchurchi piirkonda tabas 14. veebruaril maavärin magnituudiga 5,8, kuid eile oli uus maavärin, mille magnituud oli 6,2.

USA geoloogiateenistuse (USGS) andmetel oli maavärina epitsenter Uus-Meremaa Lõunasaarest ja sellest lõunasse jäävatest väikesaartest 200 kilomeetri kaugusel, edastab dutchsinse.com.

Kuigi tegemist oli võrdlemisi võimsa maavärinaga, ei andnud Uus-Meremaa ega USA geoloogiateenistus tsunamihoiatust, samuti ei ole teatatud, et maavärin oleks tekitanud suurt ainelist kahju ja nõudnud inimelusid.

14. veebruaril Uus-Meremaad tabanud maavärinas hävines osa mereäärseid kaljusid ja ka Christchurchis asuvaid hooneid.

Viis aastat tagasi, 22. veebruaril 2011 oli Christchurchis väga palju kahju tekitanud ja 185 inimese elu nõudnud maavärin magnituudiga 6,2, millest seni selles linnas taastutakse.

Seismoloogide teatel on Uus-Meremaad tabanud viimase kahe nädala jooksul neli märkimisväärset ja ohtlikuks peetud maavärinat.

Uus-Meremaal on maavärinad sagedased, kuna ta asub Austraalia ja Vaikse ookeani mandrilaamade piirialal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles