Kolime kosmosesse? Astrofüüsik Mihkel Kama räägib elukõlbulikest planeetidest universumis

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Sel kolmapäeval, 17. veebruaril kell 18.00 toimub Tallinna Teletorni näituse «Elus universum» raames «Kohtumisõhtu kosmoseteadlasega» ja saate «Hallo, Kosmos!» avalik salvestus, kus teemal «Kosmosejaam Maa ja elukõlbulikud planeedid universumis» räägib astrofüüsik Mihkel Kama.

«Elu leidmine väljaspool Maad oleks fundamentaalse tähtsusega avastus, millel oleks tohutu mõju meie teaduslikele, teoloogilistele ja filosoofilistele aruteludele ning tõenäoliselt ka inimkonna loometegevusele. Need teemad on inimeste jaoks mingil mitte igapäevasel, aga sügavamal tasandil olulised, see paistab selgelt välja sellest, et kui on võimalus inimestega neil teemadel vestelda, siis nad tihti põlevad uudishimust,»  räägib Hollandi Leideni ülikooli järeldoktor Mihkel Kama astronoomide jaoks ühest intrigeerivamast teemast – elu otsingutest universumis.

 Kolmapäevaõhtusel Raadio 2 saate «Hallo, Kosmos!» avalikul salvestusel tuleb juttu elukõlbulikest planeetidest universumis: «Eksoplaneedid on planeedid nagu meie Päikesegi omad, näiteks Maa või Jupiter. Nad lihtsalt tiirlevad teiste tähtede ümber. Enne 1995. aastat oli nende olemasolu kinnitamata, ehkki oli alust arvata, et nad võivad olemas olla. Tänaseks on kinnitatud avastusi ligi 2000 ning veel ligi 5000 võimalikku planeeti ootavad lisauuringuid. Statistiliselt võime aga juba öelda, et keskmiselt on igal tähel vähemalt üks planeet,» seletab Kama uuringuid, mis võivad inimkonna tuleviku jaoks eluliselt olulise tähtsusega olla.

Kohtumisõhtu kosmoseteadlasega & Raadio 2 saate «Hallo, Kosmos!» avalik salvestus: MIHKEL KAMA – “Kosmoselaev Maa ja elukõlbulikud planeedid Universumis», kolmapäeval, 17. veebruaril kell 18.00 Tallinna Teletornis.

 Vaata lähemalt: youtube.com/watch?v=Szff0kg04gc

Viimane osa sarjast «Kohtumine kosmoseteadlasega» toimub kolmapäeval, 16. märtsil kell 18 – MART NOORMA – «Kui palju maksab pilet Marsile aastal 2050?»

Vaata lähemalt: youtube.com/watch?v=w5U1ujv9s00

Teemaõhtu on kõikidele näitusepileti omanikele tasuta. Palume eelnevalt loengu aeg broneerida (kuupäev, nimi) meiliaadressil teletorn@teletorn.ee. Kohtade arv piiratud!

NB! Loenguõhtule pääsemiseks palume kaasa võtta varasemalt soetatud külastuspilet, pileti puudumisel saab selle osta kohapealt tavahinnaga.

Tallinna Teletorni näitus «Elus universum» on avatud 31. märtsini 2016

teletorn.ee/index.php?option=com_content&view=article&id=364&Itemid=21

Põnevaid sise- ja väliskosmilisi audiorännakuid «Hallo, Kosmos!» kuuleb Raadio 2 eetrist pühapäeviti kell 14-16, hallokosmos.ee

Sündmus facebookis: facebook.com/events/1730163617216765/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles