Galerii: Linnateater tähistas 50. juubelit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

13. veebruaril, 50 aastat tagasi jõudis publiku ette esimene Tallinna Linnateatri lavastus, toona küll Noorsooteatri nime all. Laupäeval käis Laial tänaval pidu ja pillerkaar, sest esimese suure juubeli puhul olid teatrimajas koos endised ja praegused töötajad ning linnateatri sõbrad.

Noorsooteatri avaetendus toimus toonase Tombi kultuuripalee laval ja selleks oli Andrejevi ja Mikiveri näidend "Otsustage meie üle, inimesed". Teatri tuumiku moodustasid lavakunstikateedri teise lennu lõpetajad. Tänaseks ei tööta neist Linnateatris keegi ja maja kauaaegseim töötaja on administraator Juta Olesk, kelle tööraamatu viimane sissekanne pärineb aastast 1977.

Foto: Erik Prozes

Linnateatri praegused ja kunagised töötajad kogunesid laupäeva pärastlõunal lavaauku.

Näitlejate Hele Kõrve ja Kaspar Velbergi eestvõttel laulis linnateatri töökas kollektiiv regivärssi, mis heitis pilgu teatri minevikku, kuidas on sõna otseses mõttes samm sammu haaval leitud endale mängupaiku.

Foto: Erik Prozes

Teater palus lillede ja kingituste asemel annetust Leida Rammo Linnateatri fondi ja paljud õnnitlejad talitasid vastavalt juubilari soovile.

Sünnipäevaõnnitluste läbiv soov oli, et lavaauk ükskord siiski oma majaga täituks.

Vaata pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles