Galerii! Anonymous Boh avas näituse "King Of The Corn"

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile, 12. veebruaril avati Pärnu Linnagalerii seinte vahel Non Grata liikumise ja iga-aastase rändava tegevuskunsti festivali Diverse Universe-ga tuntust kogunud Al Paldroki ehk Anonymous Bohi läbilõikenäitus "King Of The Corn", mis koondab endas kreatiivseid aktsioone, graaflisi teoseid, installatsioone ning tegevuskunsti videodokumentatsioone, mis on tehtud eri paigus üle maailma – Ameerikas, Aasias, Euroopas.

Näituse muusaks on mais, mis on muutunud praeguses globaalses süsteemis kulla ekvivalendiks. Seda massprodutseeritakse geenmutatsiooniga manipuleerides Hiinas, Ameerikas ja Venemaal suurema turu nimel. Ainsad “puhtad” maisiväljad Ukrainas on algatamas kolmandat maailmasõda…

Üpris mahukat näitust avades tegi Paldrok külastajaile ekskursiooni, tehes ülevaate teoste päritolust ja videosse talletatud aktsioonide olemusest. Lisaks pakkus kunstnik välja uued 10 käsku, kuna 6000 aasta tagused on ilmselgelt aegunud. Peolauda kattis aga ei miski muu kui sümboolne pop corn.  

Saa osa näituse avamisest galerii vahendusel!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles