Sõbrapäeval saab marsruuttaksodes maksta suudlusega, geidele see kahjuks ei kehti!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
kirglikult suudlevad naised - meie vanaemade ajal olnuks täna igati tavapärane pilt amoraalsuse tipp.
kirglikult suudlevad naised - meie vanaemade ajal olnuks täna igati tavapärane pilt amoraalsuse tipp. Foto: FRANCOIS MORI/AP

14. veebruaril saab Riia marsruuttaksodes tasuda sõidu eest suudlusega, aga geid peavad  maksma.

Foto: SCANPIX

Tänavusel Püha Valentinipäeval, 14. veebruaril otsustas transpordifirma «Rīgas mikroautobusu satiksme» lubada armunutel tasuda sõidu eest suudlusega.

See võimalus kehtib siiski vaid heteroseksuaalsetele paarikestele, kes peavad teineteist himukalt suudlema taksojuhi silme all.

Ja nagu rääkis Vene TVNET`ile antud intervjuus firma «Rīgas mikroautobusu satiksme» esindaja Maia Lazdinja, siis sõidu eest saavad musiga maksta vaid traditsioonilised paarid ehk siis mees ja naine. «Homoseksuaalsetel paarikestel tuleb tasuda ikka täispileti eest, meie ei hakka kindlaks tegema on nad omavahel paar või mitte,» oli Lazdinja oma otsuses kindel. 

Ajakirjaniku küsimuse peale, kas tegu pole sel juhul mitte vähemuste diskrimineerimisega, vastas firma «Rīgas mikroautobusu satiksme» esindaja, et aktsioon ongi mõeldud heteroseksuaalsete paaride ja peretraditsioonide kaitsmisele Lätis.

Ka võrdõiguslikkuse büroo Providus esindaja Laura Leitlante keeldus vastamast Vene TVNET reporterile, kas tegu pole mitte rämeda õigusrikkumise ehk diskrimineerimisega transpordifirma «Rīgas mikroautobusu satiksme» poolt.

Aktsioon «Suudluse eest saad sõita tasuta» kehtib valuutana kõigile marsruuttakodega sõitjatele terves Riias. Samasugune lõbus ettevõtmine toimus Lätis muuseas ka  möödunud aastal ja rahvas jäi sellega väga rahule.

Tehke järele, eestlased!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles