Mihkel Raud: hirmu hambaarsti ees omandame juba emaüsas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Raud perega
Mihkel Raud perega Foto: Mihkel Raud / Facebok

Ajakirja Pere ja Kodu koluminist Mihkel Raud arutleb ajakirja veergudel hambaarsti kartuse teemadel ning mis võiks aidata seda leevendada.

Mihkel Raud pajatab, et talle on elu elavalt demonstreerinud, et hirmu hambaarsti ees omandame me juba emaüsas. «Kuidas muidu seletada asjaolu, et lapsed, kellel ei tohiks hambaarstist ega tema poolt tekitavast valust halli aimugi olla, kardavad isegi kõige esimest visiiti hambaarsti juurde nagu tuld? See lihtsalt peab olema geneetiline, minu laste puhul näib vähemalt olevat,» arutleb mees, et ilmselt on lapsed saanud hirmu hambaarsti ees temalt.

Raud teab, et hambaarstil käimist lapse jaoks meeldivaks teha ei saa, kuid mõnevõrra vähem piinarikkaks saab protsessi siiski muuta.

Foto: Mihkel Raud / Facebook

«Esiteks tuleb laps hambaarstile saata võõra inimesega,» teab Raud, et laps kipub lähisugulase juuresolekul kergemini paanikasse sattuma ning eriti ema vaateväljast puudumise korral ilmutavad lapsed ootamatut vaprust.

Lisaks tuleb mehe sõnul valida hambaarst, kellega on laps nõus ka niisama ühes toas olema ja tunneb end turvaliselt. 

Kolmandaks tuleb ise rahulikuks jääda, sest stress on nakkav!

Lähemalt loe ajakirjast Pere ja kodu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles