India bussijuhist sai esimene inimene, kes hukkus langeva meteoriidi tõttu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India võimud uurivad väidetavat meteoriidi kukkumispaika
India võimud uurivad väidetavat meteoriidi kukkumispaika Foto: SCANPIX

India bussijuht on tõenäoliselt esimene inimene ajaloos, kes on surma saanud taevast kukkunud meteoriidi tõttu.

Väidetav meteoriit kukkus alla nädalavahetusel Indias Tamil Nadu osariigis, kirjutab Daily Mail. Objekt tabas veeautomaati ning paiskas lendu tükid, mis tabasid Vellore kolledži kohviku läheduses viibinud 40-aastast meest, kes suri teel haiglasse. 

Vigastada said ka kaks aednikku ja üks tudeng. Meteoriidist jäi maha pooleteise meetri laiune kraater.

Foto: SCANPIX

Pahategijaks peetakse sinist objekti, mis on piisavalt väike, et mahtuda peopessa. India Astrofüüsika Instituudi teadlased uurivad objekti, mis võib olla pärit kosmosest, möödunud lennukilt või satelliidilt.

Professor G.C. Anupama märkis, et meteooride maale jõudmine on haruldane, kuna nad põlevad tavaliselt atmosfääris täielikult. Seda siiski juhtub - näiteks 2013. aastal lendas Siberis Tšeljabinskis üle taeva suur meteoor.

Kui teooria leiab kinnitust, on tegemist esimese teadaoleva inimesega alates 19. sajandist, kes on hukkunud langeva meteoriidi tõttu. 

Ametnikud kahtlustasid alguses, et plahvatuse põhjustasid kogemata ehitusplatsile jäetud lõhkeained. Uurijad ei leidnud aga sündmuspaigalt jälgi lõhkeainest ning nüüd usutakse, et tegemist oli tõesti meteoriidiga. 

Foto: STR/AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles