Galerii! Euroopa ainulaadseima elamusspordi keskuse avapidu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

4. veebruar avati Tallinna külje all Peetri külas rahvusvahelistele tippnõuetele vastav elamusspordikeskus Spot of Tallinn. Uues keskuses saab treenida ka neljal olümpiaalal, mille võimalus Eestis siiani puudus.

Korraga saab keskuses sportida ca 100 ja päevas kokku kuni 600 spordiharrastajat. Keskuses treenimine toimub eel-registreerimisel.

3-tunnise instruktori pilgu all toimuva treeningu saab lunastada  8-15 euro eest, sõltuvalt külastuse ajast ja treenitavast spordialast. Oodatud on nii  algajad kui edasijõudnud.

Keskus pakub võimalust harrastada selliseid spordialasid nagu parkuur/vabajooks/tricking, slackline, gümnastika, uus tsirkus, batuudihüpped, tänavatants ja cheerleading. Samuti on loodud võimalused kaasaaegsete lauasportide nagu skateboarding (park, street) ja longboarding treenimiseks. Lumealadest saab treenida lumelauda ja trikisuusatamist, ratta-aladest BMX (race, street, park) ja scooters. Ala võimaldab lisaks ka kaskadööride väljaõpet ja trikiuisutamist. 

Uus elamusspordikeskus paikneb Tallinna külje all, Peetri alevikus, vaid 6 km kaugusel kesklinnast. Keskus paikneb 13 500 m2 alal, millest 4000 m2 katab sisehall. Tallinna linnale on tehtud ettepanek ka regulaarse bussiliini avamiseks.

Keskuse siseosa atraktsioonid on disaininud Woodwardi keskuste peadisainer, oma ala üks maailma andekamaid ja kogenumaid – Nate Wessel ja BMX välikrossiraja disainis Tom Ritzenthaler.

Uus keskus loob esmakordselt võimaluse rahvusvaheliste uute spordialade võistluste toimumiseks Eestis. Juba 2016 a. mais viiakse läbi UCI C1 kategooria rahvusvaheline BMX krossivõistlus ja läbirääkimised käivad mitmete teiste rahvusvaheliste võistluste läbiviimiseks.

Keskuse rajajaks on aktiivspordialasid viljelevate laste isa Mait Meriloo ja pikaajaline elamusspordiürituste läbiviija Mario Kalmre. Elamusspordikeskuse ehitaja on RAMM Ehitus. Keskuse projekteeris arhitektuuribüroo SKAD Arhitektid. Keskuse maksumuseks kujunes 4 Mil EURi, millest 85% finantseeris Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, Euroopa Liidu Regionaalarengu Fondist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles