Kevadise Jazzkaare programm on avalik

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Rahvusvaheline Festival Jazzkaar avalikustas programmi
Tallinna Rahvusvaheline Festival Jazzkaar avalikustas programmi Foto: Jazzkaar

Eesti parimaks muusikafestivaliks valitud Tallinna Rahvusvaheline Festival Jazzkaar avalikustas programmi. 

27. toimumiskorral on festivali kodu taaskord Telliskivi Loomelinnaku Punase Maja ja Vaba Lava saalides, kuhu jazzisõbrad on oodatud 22. aprillist kuni 1. maini. Jazzkaar jõuab ka paljudesse Eesti linnadesse. Viljandis ja Tartus toimuvad Jazzkaare minifestivalid.

Jazzkaare artistide võimas line-up üllatab ja täidab paljude muusikasõprade unistused – Al Di Meola, Aleksander Paal Trio, Alevtina Poljakova Group, Bachar Mar-Khalifé, Becca Stevens, Bernhoft, Charnett Moffett’s Nettwork, Chris Potter Quartet, Domas Aleksa Band, Erki Pärnoja: Himmelbjerget, galakontsert «Jazziauhinnad 10», Hidden Orchestra, Holger Marjamaa, Jan Lundgren- Mattias Svensson & String Quartet, José James, Jürgen Rooste, Kadri Voorand Quartet, Kristel Aaslaid, Lambert, Lexsoul Dancemachine, Maarja Nuut, MaiGroup, Maria Faust, Maria Laura Baccarini & Régis Huby, MiaMee, Noëp, Pae Kollektiiv, Peedu Kass Momentum, Roberto Fonseca Trio, Shitney Spears, Siim Aimla Band, Sofia Rubina Band feat. Jevgeni Lebedev, Sooäär-Björkenheim Quartet, State of Zoe, Steinar Raknes, Tamir Grinberg Band, Trump Conception, Veronika Harcsa-Bálint Gyémánt, Voorand-Koikson-Sooäär-Daniel Quartet!

Foto: Tiit Mõtus

Jazzkaare peaesinejad on varem väljakuulutatud viis Grammyt võitnud kitarrist Al Di Meola, staarsaksofonististi Grammy võitja Chris Potter Quartet, multiinstrumentalist-laulja Bernhoft ja klubiööde magnet Hidden Orchestra. Peaesinejate ridadesse lisandusid Ameerika populaarne laulja José James, legendaarne staaride trio Charnett Moffett’s Nettwork feat. Stanley Jordan & Jonathan Barber ja Kuuba pianisti Roberto Fonseca Trio.

Foto: promo

Uued kontserdikavad ja heliplaadid valmivad festivaliks paljudel Eesti muusikutel – Kadri Voorand Quartet, Maarja Nuut, Peedu Kass Momentum, Janno Trump Conception esitlevad neid Jazzkaarel. Spetsiaalselt festivali tellimusel valmivad Siim Aimla, Jürgen Rooste ja Kristel Aaslaiu uus perekontsert «Jazziaabits» ning rahvusvahelise haardega Eesti saksofonisti Maria Faust’i eriprojekt “Velocipede” kuuele muusikule ja videole. Ühel kontserdil ja üheskoos esinevad ka kõik 10 aasta jooksul Jazzkaarel jazziauhinna pälvinud muusikud Jaak Sooäär, Tanel Ruben, Siim Aimla, Raivo Tafenau, Villu Veski, Taavo Remmel, Kristjan Randalu, Meelis Vind, Kadri Voorand ja uus võitja.

Foto: Erik Prozes

Euroopa parimat jazzi esindavad bassist ja laulja Steinar Raknes Norra helimaastikega, pianist Lambert uute põnevate kõladega Saksamaalt, Liibanoni-Prantsusmaa pianist-vokalist Bachar Mar-Khalifé maailmamuusikahõngulise kavaga, Rootsi tuntuim pianist Jan Lundgren legendaarse Jan Johanssoni Euroopa jazzi muutnud muusikaga, naiste väest jõudu ammutav Shitney Spears Taanist, Itaalia-Prantsusmaa moodsa jazzi duo Maria Laura Baccarini & Régis Huby, vokaalnaudingut pakkuv Veronika Harcsa-Bálint Gyémánt Ungarist, sütitav Domas Aleksa Band Leedust ja paljud Eesti muusikud.

Jazzkaare klubiõhtud reedel ja laupäeval kutsuvad nautima mõnusat meeleolu ja nakatavaid klubirütme. Muusika kõlab nii Vaba Laval kui ka Punases Majas ja parimad klubibändid ja DJ-d rõõmustavad pidulisi varajaste hommikutundideni – Tamir Grinberg Band Iisraelist, Noëp, Erki Pärnoja «Himmelbjerget», Sofia Rubina Band, State of Zoe ja teised.

Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/

Ainult teisipäeval ja kolmapäeval, 9.-10. veebruaril on Jazzkaare avalikustatud kava piletid 40% soodsamad. Piletid tulevad müüki 9. veebruari hommikul kell 10 Piletilevi müügipunktides ja internetis www.piletilevi.ee. Soodushinnaga pileteid on piiratud koguses! Soodustus ei kehti festivali- ja päevapassidele ning varem avalikustatud peaesinejate Al Di Meola «Elyseum & More», Chris Potter Quartet, Bernhoft ja Hidden Orchestra kontsertide piletitele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles