Taas ringi! Tuntud taipoksitreener Kevin Renno kohtub võimsa leedukaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Renno
Kevin Renno Foto: Kaspar Saaremets

Tallinna Taipoksi Klubi treener Kevin Renno on võitluskunstide sõdalane, kellel on tai poksi Eestisse toomisel ja arendamisel väga suur roll. Juba pikemat aega on ta piirdunud treeneritööga, õpetades teiste seas välja ka üht Eesti andekaimat naisvõitlejat Andra Ahot, ja eelseisval nädalavahetusel tahab Kevin taas üle hulga aja ka ise ringi astuda. 

Kevin, mis võistlus on nädalavahetusel tulemas ja kes on Sinu vastas? 

Nädalavahetusel toimuvad järjekordsed Võitluskunstide Mängud ja mängude avamissteremoonial astume ringi mina ja Mirkko Moisar. Vastaseks on mul tuntud võistleja Leedust Ernestas Dapkus. Ernestase näol on tegemist väga kogenud võitlejaga. Eesti sportlastest on ta võitnud Urmas Närepit, Rain Kärkkineni ja aastaid tagasi isegi Maxim Võrovskit.

Millal Sa viimati ringis võistlesid? 

Viimati võistlesin poolteist aastat tagasi ja enne seda oli samuti pikk paus, umbes kümme kuud. Võib öelda, et olen viimase kolme aasta jooksul teinud vaid kolm matši.

Kes oli Su vastane ja mis on viimasest matšist meeles?  

Vastane toodi mulle Poolast, kes oli suur ja ebamugav, teenisin kindla võidu, kuid seda kahjuks murtud ribide hinnaga ja seetõttu tabaski mind uus motivatsioonilangus ja pikk paus.

Millised olid Sinu suuremad võidud neil aegadel? 

Suurimad võidud taipoksis on kindlasti WPMF tiitli võitmine aastal 2012 Taist pärit tiitlikaitsja vastu ning KO-ga võit Bangkoki legendaarsel Lumpinee Staadionil.

Miks otsustasid võistlemisest loobuda ja treeneriks hakata? 

Mind tabas lihtsalt suur motivatsioonilangus ja sein, millest ma läbi ei saanud. Võib öelda, et isu sai täis...

Kas kavatsed ise sporti võitlejana naasta? Kui jah, siis kas jätkad ka treenerina? 

Ma olen oma peas teinud mõned plaanid aga ma ei saa midagi kindlat väita enne kui esimene matš on peetud, sest viimane kord kui plaanisin sportlasena ringi naasta, lõpetasin küll võiduga, kuid murtud ribidega ja kõik algas jälle nullist ning mind tabas suur motivatsioonilangus. Hetkel elan ühe päeva korraga ja võtan ette ühe matši korraga, siis vaatame, mis edasi saab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles