Rolling Stone valis Julian Assange`i aasta rokkstaariks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julian Assange
Julian Assange Foto: SCANPIX

Muusikajakirja Rolling Stone Itaalia väljaanne valis aasta rokkstaariks Wikileaksi asutaja Julian Assange`i.

Ajakiri selgitas Assange`i valikut, et «kuigi ta ei ole muusik, on ta 2010. aastal isik, kes rokib täiega», edastab The Telegraph.

Assange`i kujutatakse esikaanel nagu rokkstaari. Ta on poolalasti ning ta tasutaks on televiisorid, milles on näha teda ennast.

Ajakirjas seisab, et Assange on segu James Bondi kurikaelast, Marveli koomiksi superkangelasest ja «Matrixi» filmide tegelasest.

Ajakiri võrdles Assange´i ka 1976. aasta filmis «The Man Who Fell to Earth» laulja David Bowie kehastatud tulnukast tegelasega.

«39-aastane Assange on maailma võimsate ja vägevate saladuste terminaator ning rahvusvahelise diplomaatia kukutaja,» kirjutas muusikaajakiri.

Möödunud aastal valis Rolling Stone aasta rokkstaariks Itaalia skandaalse peaministri Silvio Berlusconi. Siis kirjutati, et võrreldes Berlusconiga, on Rod Stewart, Brian Jones ja Keith Richards alles poisikesed.

Wikileaks on 2006. aastal austraallase Julian Paul Assange´i poolt loodud kasumit mitte taotlev meediaorganisatsioon. Selle eesmärgiks on avaldada ja levitada anonüümsetest allikatest pärit salastatud  või tsenseeritud dokumente. Need peavad olema poliitiliselt, rahvuslikult, diplomaatiliselt või ajalooliselt tähtsad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles