Galerii: Pelgulinna Gümnaasiumi suurejooneline moeshow «Hommikumaad»

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval, 4. veebruaril toimus Pelgulinna Gümnaasiumis suurejooneline moeshow «Hommikumaad».

Foto: Erlend Štaub

Pelgulinna Gümnaasium on olnud läbiaegade kunstikool, kus iga-aastaseks traditsiooniks on kujunenud kunstihõngulise ja lõbusa moeshow korraldamine juba 14ndat aastat järjest.

"Meil oli õnn moeshow-d ka sel aastal korraldada, ja juba kolmandat aastat järjest, kuid ürituse enesega oleme seotud kaheksandat aastat. Meie jaoks on tähtis moeshow traditsiooni hoidmine ning kreatiivsete ja põnevate mõtete sissetoomine ja teostamine. Iga aasta pakume meie kooli noortele disaineritele uusi ideid ja võimalusi, valides uue moeshow teema," rääkis show korraldustiim.

Foto: Erlend Štaub

2016. aastal valiti teemaks “Hommikumaad”, et tuua meie pimedasse talve, veebruarikuusse, veidi päikest ja soojust.

Foto: Erlend Štaub

Eriti tore oli näha, kuidas noored loominguliselt põimivad kaugeid ja võõraid traditsioonid meie Eesti omadega. Ürituse interjööri, esinejaid ning muidugi kollektsioonide autoreid inspireeris idamaade kultuur ja traditsioonid – kõik moeloojad tõlgendasid teemat enda jaoks olulisel moel.

Foto: Erlend Štaub

Saali põrandale olid laotatud vaibad, mistõttu oli eelnevalt publikule teada antud, et kaasas peaksid olema oma sussid või mugavad sisejalanõud.

Foto: Erlend Štaub

Moeshowl esitlesid oma loomingut kaheksa autorit 6.-12. klassini, lisaks võis kuulda muusikalugusid kooli bändilt, näha energilisi tantsutüdrukuid ja idamaist kõhutantsu. Kohapeal oli avatud ka kohvik, kus müüdi õnneküpsiseid, kuhu olid peidetud Hiina vanasõnad.

Foto: Erlend Štaub

Moeshow-l jagati välja järgmised auhinnalised kohad:

Oriflame eriauhinna sai Katariina Lahesaar kollektsiooniga "Papercut"; Publiku lemmik oli Andreas Kübar kollektsiooniga "Anarhia surm" ning auhinnad said veel Külli-Triin Laanet kollektsiooniga "HYV4STI!", Sandra Mei, Madleen Naarits, Källin Vinn kollektsiooniga “O.S.O.N.O.O.F.Y (Orient style on national outfits - only for you)”.

Foto: Erlend Štaub

Moeshow võib kuulutada kordaläinuks!

Pelgulinna Gümnaasiumi moeshow-d toetasid: Vitamin Vell, Kangadzungel, Aarete laegas, Tallinna Kaubamaja, Kollane Kass Kinnisvara, Oriflame, Degusteerimised Magna Labor, TradeHouse, Caser, Häppening, Miecys Pharm ja YU magazine ja Elu24.

Vaata suurt pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles