Keele viib alla! Dmitri Rooz`i Bocuse d'Or Eesti eelvooru võidutöö on ka publiku poolt hinnatud!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

3. veebruaril toimus restoranis FARM tippkoka Dmitri Roozi autoriõhtusöök, kus Eesti esindaja kokkade olümpial Bocuse d'Or 2017 serveeris eksklusiivselt oma Eesti eelvooru võidutöö. Ainulaadselt said võidutööd maitsta peale žüriid veel 108 inimest. Viiekäigulise õhtusöögi peakangelaseks oli Peipsi koha unikaalses serveeringus.

Foto: Tiit Mõtus

Aastast 2008, mil Eesti oli esmakordselt kutsutud Bocuse d'Or võistlusele, pole laiale publikule kunagi võidutööd proovima pakutud. See au oli ainult žüriiliikmetel kanda.

Foto: Tiit Mõtus

Huvi Dmitri Roozi autoriõhtusöögi vastu osutus niivõrd suureks, et algselt plaanitud 100 inimese asemel oli vastuvõetud osalejate arv lausa 108 ning veel paljudel ei õnnestunud sisse saada, sest rohkem istekohti restorani FARM ei mahtunud.

Foto: Tiit Mõtus

Dmitri Rooz on brand-chef uues Eesti kaasaegse köögi restoranis FARM ja restoranis Korsaar (mõlemad kuuluvad Eesti Parimate Restoranide 2016 hulka).

Dmitri Rooz võitis sama koha kalaroaga Bocuse d'Or Eesti eelvooru. Peale kala pearooga oli menüüs veel üheks üllatuseks külalistele vürtsikilu jäätis, mis oma välimuselt nägi täiesti pulgajäätise moodi.

Huvitavat kooslus gurmee söögile lõid vahepeal kokteilid, mida tavaliselt gurmeeõhtusöökidel ei kohtu. Selle menüü kohaselt aga olid kokteilid sobitatud ka eestipärased, sest restoranis FARM on tegemist Eesti kaasaegse köögiga.

Foto: Tiit Mõtus

Külaliste seas oli tuntuid inimesi erinevatest valdkondadest nii kulinaariavaldkonna tegijad nagu Emmanuel Ville ja Auri Hakomaa kui ka toiduarmastajad Vormsi Enn, Anu Saagim, Anne Erm. Muusikalist kaunistust õhtule tõi sisse dessert-etteaste Sofia Rubina bändi näol. 

Üritust esitles Eesti Maitsete Saatkond.

Foto: Tiit Mõtus

MENÜÜ

Vürtsikilujäätis krõbeda rukkileivaga

Suitsutatud pardifilee pardimuna kreemiga

Karusmarja-koriandri sorbee

Foto: Tiit Mõtus

Madalal temperatuuril küpsetatud koha ja kammkarbi ballotine kreemja vahuveini kastmega

Meekook pärnaõiejäätise ja ebaküdoonia salatiga

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles