Mahavoki «Galaktikad» Kumu auditooriumis

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heini Vaikmaa
Heini Vaikmaa Foto: Priit Simson

Uus audioalbum «Galaktikad» teeb kokkuvõtte Heini Vaikmaa instrumentaalloomingust läbi kolme aastakümne. Plaadil teevad kaasa Kare Kauks – loos «Selgeltnägija», Triinu Taul palas «Kultuurimuul» ja Rodrigo Fomin Estonia laevakatastroofi ohvritele pühandatud loos «Ever So Blue».

Kontsert on valdavalt instrumentaalne, pisut vokaalvürtsi lisavad Sven Himma ja Karl Madis. Kosmilist haaret tähistavad plaadil lood nagu «Planeet-Z», «Pulsar», «Meridiaanid», «Galaktikad», mis on kõik avara kõlapildiga võimsalt kulgevad helindid. Sinna vahele mahub ka maisemaid lugusid nagu «Vanadel radadel», «Kusagil kaugel», «Kärestik» jt.

Üks Heini Vaikmaa unistusi oli jäädvustada oma jazz-rock-looming heliplaadile. Nüüd on 17 looga 75 minuti pikkune «Galakatikate » plaat valmis.

Paljudes kompositsioonides on Heini Vaikmaa kasutanud oma elektroonilisi abimehi, mille hingeelu on ta stuudiotööd tehes ja reklaamfilmidele muusikat kirjutades hästi tundma õppis.

Mahavoki 70-aastate fännidele on lisandunud hulk uusi, sest viimasel paaril aastal on ansambel andnud hulga audiovisuaalseid kvaliteetkontserte, kus oluline on iga detail. Kõik need kontserdid on pälvinud väga sooja vastuvõtu.

Mahavoki nimi on kokku pandud grupi algkoosseisu kuulunud muusikute perekonnanimede esitähtedest: Karl Madis, Kalev Aas, Sven Himma, Raul Arras, Heini Vaikmaa, Peeter Oronen ja Kristjan Kirme. Mahavoki nime all esineti esimest korda 1982. aastal « Radari » soojendusansamblina.

Mahavoki «Galaktikad» 16. ja 17. detsembril 19.00 Kumu auditooriumis Jõulujazzi festivalil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles