Teenetemärgi saaja Helen Sildna: peame olema äärmiselt uhked, et meil on nii fantastiliselt tark, pühendunud ja erudeeritud president (1)

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Muusikaauhinnad 2016 melu ja gala Nordea Kontserdimajas, Helen Sildna
Eesti Muusikaauhinnad 2016 melu ja gala Nordea Kontserdimajas, Helen Sildna Foto: Erlend Štaub

President Toomas Hendrik Ilves annab Eestile osutatud teenete eest sel aastal riikliku autasu 99 inimesele. Valgetähe IV klassi teenetemärgi pälvis ka muusika- ja ühiskonnaelu edendaja Helen Sildna.

Tallinn Music Weeki eestvedaja Helen Sildna kommenteeris Elu24-le, et tema jaoks oli see uskumatu üllatus.

«Olen just siin Ljubljanas muusikafestivalil ja annan intervjuusid, et kuidas Eestil läheb hästi ning korraga hakkas saabuma õnnitlussõnumeid, kohe ei saanudki aru, milles asi,» rääkis Helen Sildna, kuidas rõõmustavast uudisest kuulis.

«Seda kaunist seltskonda, kes teenetemärgid saavad on rõõm vaadata - suurepärane ja rikkalik valik fantastilistest Eesti inimestest, nende keskel on olla suur üllatus ja au,» rõõmustas naine näiteks Olga Temnikova, Reet Ausi, Ülar Marki, Tiit Ojasoo, Tanel Padari, Mait Malmsteni, Tõnu Kõrvitsa, Pille Lille, Märt Avandi ja paljude teiste ühiskonnaelu edendajate üle.

Sildna lisas, et teeb oma tööd nii hästi kui oskab, panustades Eesti riigi tuleviku edendamisse nii palju kui saab.

«Hea ühiskond koosneb heade, tarkade, hoolivate inimeste ühisest panusest,» lisas hetkel Ljubljanas viibiv Sildna. «Tõesti on liigutav, ja suur au selle tunnustuse üle ja tahan eralid rõhutada - me peame olema äärmiselt uhked, et meil on nii fantastiliselt tark, pühendunud ja erudeeritud president nagu seda president Ilves on.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles