Galerii: Staarkokk Dmitri Rooz`i eksklusiivne autoriõhtusöök Tallinna restoranis Farm

Elu24.ee peotoimkond
, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval, 3. veebruaril toimus Tallinna vanalinna eksklusiivses restoranis Farm valitud seltskonnale peakokk Dmitri Roozi pidulik autori-õhtusöök.

Foto: Tiit Mõtus

Tippkokk Dmitri Rooz on Eesti esindaja Bocuse d'Or 2016 Kokkade olümpial Budapestis, kus serveerib eksklusiivselt oma Eesti eelvooru võidutööd.

Foto: Tiit Mõtus

Esmakordselt said võidutööd maitsta peale žüriid veel 100 inimest. Viiekäigulise õhtusöögi peakangelaseks on Peipsi koha unikaalses serveeringus.

Bocuse d'Or on prestiižseim kokakunsti võistlus maailmas. Esimest korda kutsuti Eesti osalema sellel maailma enim jälgitud kokandusvõistlusel 2008. aastal.

Foto: Tiit Mõtus

Dmitri Rooz on brand-chef uues Eesti kaasaegse köögi restoranis FARM ja restoranis Korsaar (mõlemad kuuluvad Eesti Parimate Restoranide 2016 hulka).

Dmitri Rooz esindab Eestit Bocuse d'Or võistlusel juba teist korda. Esimest korda esindas ta Eestit sel võistlusel aastal 2010.

Foto: Tiit Mõtus

Rooz on suure kogemusega tippkokk, olles ametis juba üle 25 aasta, Dmitril on palju kohalikke ja rahvusvahelisi võite ning tema professionaalse käe alt on välja kasvanud uued kulinaaria staarid. 

Foto: Tiit Mõtus

Üritust esitles Eesti Maitsete Saatkond, mille eesmärk on arendada ja edendada kohalikul ja rahvusvahelisel tasemel Eesti kaasaegset kööki ja selle kuvandit Eesti, tema piirkondade ja eestlaste etniliste alamrühmade eristatavate maitsete uurimise, väljatöötamise ja esindamise läbi.

Foto: Tiit Mõtus

Ürituse fookuses oli Dmitri Roozi autorimenüü, mille kõrvale lõid elamust Sofia Rubina Jazzbänd ning ebatavaline illusiooni show.

Vaata pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles