Tanel Padar saab presidendilt riikliku autasu: söön pärast trenni Kristeliga ühe tordi (2)

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Muusikaauhinnad 2016 melu ja gala Nordea Kontserdimajas, Tanel Padar
Eesti Muusikaauhinnad 2016 melu ja gala Nordea Kontserdimajas, Tanel Padar Foto: Erlend Štaub

President Toomas Hendrik Ilves annab Eestile osutatud teenete eest sel aastal riikliku autasu 99 inimesele. Valgetähe V klassi autasu saaja muusik Tanel Padar ütles Elu24-e, et uudis oli talle kui välk selgest taevast.

«Sain sellest teada, kui mulle helistas ETV-st Marko Reikop. Siis juba hakkasin aimama, et ega ta niisama ei helista,» rääkis muusik Tanel Padar Elu24-le, et tegemist oli tema jaoks suure üllatusega.

Rokkmuusik rääkis, et uudise võttis ta vastu kehva enesetunde, valusa kurgu ja nohu saatel, aga see meeleolu alla ei tõmba. «Teade tuli väga sobival hetkel. Olen viimasel ajal palju sporti teinud ja proove teinud oma blues-bändiga. Mõtlesin, et teen täna vaba päeva.»

«Ma ei võistelnud selle jaoks kellegiga ning spetsiaalse autasu pärast ma midagi ei teinud. Ma teen lihtsalt asju, mida oskan,» tunnistas Padar, et tegemist oli siiani meeldivaima üllatusega tema elus.

Vabariigi aastapäeva vastuvõttudel tiheda külalisena olev Padar on president Toomas Hendrik Ilvesega tihedalt kokku puutunud erinevatel üritustel, kus riigipea patrooniks ja nii on ka sõbrunetud ja muusikateemadel räägitud.

Ta usub, et orden passib rokimehe rinda küll - häbeneda ei maksa midagi. «Inglismaalt on hea võrdlusi tuua sir’ide näol: seal on nii, et kui mõni mees on ilma jäänud, on ta ikkagi väga pahandanud,» tõi Padar paralleeli. «Ei, ma arvan, et presidendi tunnustus on kindlasti väga au sees – siin ei loe, kas teed poppi, folki või rokki, oled kirjanik või poliitik.»

Praegu alkoholist täiesti hoiduv Tanel Padar läheb auhinna saamist tähistama ujumistrenni. «Pärast trenni söön Kristeliga ühe tordi!»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles