National Geographicu interaktiivne telesari «Mõttemängud» naaseb uue hooajaga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Mõttemängud»
«Mõttemängud» Foto: FOX International Channels Estonia

Televaatajate poolt kõrgelt hinnatud sari «Mõttemängud» (Brain Games) stardib viienda hooajaga täna õhtul kell 21.30 National Geographic kanalil.

Uue hooaja tarbeks filmis sarja meeskond esmakordselt ka väljaspool Ameerika Ühendriike, täpsemalt Inglismaal ning Iisraelis, mistõttu uutes osades teevad kaasa mitmed kohalikud staarid.

Emmyga pärjatud saatejuht Jason Silva on kutsunud saatesse parimad neuroteadlased, psühholoogid, kognitiivteadlased ja mitmed teised tunnustatud spetsialistid, kes selgitavad, kuidas inimese aju töötab.  Lisaks teoreetiliste teadmiste jagamisele viiakse saates läbi mitmeid mõtlemist treenivaid eksperimente, mida ka televaatajad saavad kaasa teha.

Sarja saatejuhi Jason Silva sõnul on sarja eesmärk juhtida tähelepanu inimaju potentsiaalile ja ühtlasi treenida aju põnevate mängude ja mõistatuste abil.

«See sari on justkui rännak meie enda meeltesse, mis paljastab, kui õhuke on piir reaalsuse ja illusioonide vahel, ning näitab, kui palju võimu on meie meeltel, mis määravad, kuidas me tajume maailma. Me saame üsna lihtsasti oma aju arendada, vaja on lihtsalt regulaarselt treenida, «Mõttemängud» sobib selleks otstarbeks suurepäraselt,» kommenteeris Silva.

Viiendas hooajas on kuus tunnipikkust jagu, mis selgitavad muuhulgas, miks inimesi tõmbab pahede poole ning miks on see kasulik, mida teeb inimese aju ellujäämisolukorras, millised on meie varjatud meeled, kuidas mõjutab meie aju potentsiaali üha arenev tehnoloogia ning kas ühiskondadega käib vältimatult kaasas jumalate «loomine».

«Mõttemängud» (Brain Games) on eetris teisipäeviti kell 21.30 National Geographic kanalil. Telesarja saatejuht on Jason Silva, lavastajad Michael Nigro ja Trey Nelson ning stsenarist Bill Hobbs. Sari linastub 171 riigis ja 45 keeles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles