Kalvadose kokteilivõistluse võitis Tartu ööklubi Maasikas baaridaam Brita Kikas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalvadose kokteilivõistluse võitis Tartu ööklubi Maasikas baaridaam Brita Kikas.
III koht Hirja Niit, II koht Kristo Tomingas, I koht Brita Kikas, parim noor Karina Tamm
Kalvadose kokteilivõistluse võitis Tartu ööklubi Maasikas baaridaam Brita Kikas. III koht Hirja Niit, II koht Kristo Tomingas, I koht Brita Kikas, parim noor Karina Tamm Foto: Maasikas

Jaanuari lõpus, ööklubis Cafe Amigo toimunud kokteilivõistlusel Calvados Trophy Eesti 2016 oli võidukas Tartu ööklubi Maaikas baaridaam Brita Kikas.

Foto: Maasikas

Calvados Trophy Eesti võistluse eesmärk oli kalvadose ja sellest valmistatavate kokteilide populariseerimine ning Eesti parima kalvadose kokteili valmistaja selgitamine.

Võistluse võitis 7 aastat võistlustel osalenud ja elu esimese võidu saanud Brita Kikas  kokteiliga „Cheers to the Bastard!“. Teise koha saavutas tuntud Butterfly Lounge omanik ja baarmen Kristo Tomingas kokteiliga „Chocolate Teacher“ ja kolmanda koha saavutas Venus Club legendaarne baaridaam Hirja Niit, kes valmistas „Julma Vallutaja“ nimelise kokteili. Parimaks noorbaarmeniks (vanusekategooria kuni 23 eluaastat) pärjati Karina Tamm Radisson Blu Sky Hotel´i Lounge 24-st kokteiliga „Fallen Warrior“.

Foto: Maasikas

Algaval, 2016. aastal tähistab Calvados Nouvelle Vogue International Trophies oma 20-ndat aastat!

Saatuse tahtel on 2016. aasta ajaloolise tähendusega ka kogu Normandia jaoks! 1066. aastal saavutasid normannid Hastingi lahingus anglosakside üle võidu ning hertsog William Vallutajast sai Inglismaa kuningas.

Seepärast kutsusid kalvadose tootjad kõiki võistlejaid üles looma kokteili, mis vastaks küsimusele: „Millise kalvadosest valmistatud kokteiliga tähistaks William Vallutaja oma võitu?“ Ja loomulikult pidi võistleja veenma oma selgitustega žüriid miks tema kokteil sobib just William Vallutajale.

Võitja Brita Kikas tõi oma inspiratsiooniks Williami ema. “Nagu öeldakse, on iga võimsa mehe taga üks veel võimsam naine! Seega inspiratsioon joogi jaoks tuli naiselikkusest ja vürtsist. Kokteili väljanägemine on vastukaaluks pisut mehelik, sest jook oli ju ometigi Williamile nautimiseks”.

Võistlusele oli tulnud mõõtu võtma rekordilised 35 baarmeni ja baaridaami üle Eesti, valmistati nii enne- kui pealelõuna-, nii pikki kui lühikesi kokteile. Kokteilis tohtis olla kuni 6 koostisosa ning keelatud oli kasutada kalvadose kõrval teisi põhialkohole. Iga võistleja valmistas neli jooki, mille segamiseks oli aega kokku viis minutit.

Võistlejate tulemusi hindas nii maitse- kui tehnikažürii. Kokteile hindasid Eesti parimad sommeljeed. Võistlusel tehti kokteile 4 erinevast kalvadosest. Võistlejad said loosi tahtel oma võistluspudeli järgnevate tuntud kalvadositootjate poolt: Pere Magloire, Coquerel, Boulard või Chateau Du Breuel.  Võistlust väisas ka Prantsusmaa esindaja Qoquereli kalvadose poolt Pierre Martin Neuhaus. Võistlust toetasid: AS Liviko, AS Tridens, AS Prike ja Goldberger OÜ.

Võistluse võitja ja parim kuni 23- aastane noorvõistleja sõidavad Eestit esindama 21. märtsil 2016 a. Calvados Nouvelle Vogue Trophies finaalvõistlusele Caen’s Prantsusmaal.

Prantsusmaale sõitvate võidukokteilide  retseptid:

I Koht: Brita Kikas (ööklubi Maasikas)

Kokteil „Cheers to the Bastards!“

Boulard Calvados Grand Solage 2,5 cl

Mandariini püree 1,25 cl

Õunamahl 1,5 cl

Värske ingver 2 viilu

Chai latte pulber 0,5 bl

Toidukoor 1,5 cl

Parim noorbaarmen: Karina Tamm (Lounge 24)

Kokteil „Fallen Warrior“

Coquerel Calvados 3,5 cl

De Kuyper Apricot Brandy 1,5 cl

Bols Peach 0,5 cl

Angostura Orange Bitter 1 dash

Õuna-roosi mahl 1,5 cl

Kaunistus: kunstmuru, lehed ja õunad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles