Venno Loosaar, Kristjan Kannukene, Maia Vahtramäe löövad kaasa ainult ühe korra esitusele tulevas muusikalis

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maia Vahtramäe
Maia Vahtramäe Foto: Viktor Burkivski

7.veebruaril tuleb Salme kultuurikeskuses esitusele Kaari Sillamaa autorluses Charles Perrault'i muinasjutu järgi loodud muusikal nimega "Saabastega kass". Laval on staarid nagu Venno Loosaar, lauljatar Maia Vahtramäe ja staarisaate kasvandik Kristjan Kannukene.

Lugu veskipoiss Philippe´ist, kellele isa surres jättis päranduseks vaid Kassi. Et vanematel vendadel siiski paremini läks – üks sai veski ja teine Eesli, oli vaesel Philippe´il pea muremõtteid täis. Abi aga tuli lähemalt, kui osati oodata – seal astus tema juurde seesama Kass ja ütles inimkeeli: “Ma aitan sind, ainult too mulle saapad ja kübar!”

Aga kõik teavad ju seda lugu niigi. Meie oleme seda natuke ka põnevamaks teinud – Kassil on peale veskipoisi sõbraks veel ka Eesel ja Tedrekana ja viimasega juhtub igasugu põnevaid asju. Aga kõik muu läheb ikka nagu vanastigi – Philippe´ist saab Kassi abiga markii ja ta armub printsess Marieśse. On veel ka Inimsööja, kelle lossi Kass ainult temale omase kavalusega noore markii omaks teeb. Loomulikult tulevad pulmad ja nii lõppeb lugu õnnelikult.

Libreto ja muusika Kaari Sillamaa, lavastaja ja koreograaf Katre Jaani. Kunstnik Riina Vanhanen.

Noortega mängivad külalistena kaasa Venno Loosaar (Kass), Kristjan Kannukene (Philippe), Maia Vahtramäe (printsess Marie), Reet Paavel (Tedrekana). Aga ka Kaunite-kooli õpetajad-lavastajad Gerda Lukkonen (kuninganna), Kaarel Orumägi (kuningas), Kertu Raja (Paabulind); Carolin Ligi (Flamingo) ja mitmed Noorte Muusikateatri õpilased.

„Saabastega Kass“ on lavastatud spetsiaalselt Ülevabariigilise 11. Laste ja Noorte Muusikateatrite Festivali lõpetamiseks ja kantakse ette vaid üks kord!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles