Kogenud loodusgiidi elu võis lõppeda krokodilli hammaste vahel

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hendri Coetzee
Hendri Coetzee Foto: SCANPIX

Kogenud ja tuntud Lõuna-Aafrika Vabariigi päritolu loodusgiidist sai krokodilli ohver.

35-aastane Hendri Coetzee oli juhtimas Kongo Demokraatlikus Vabariigis Lukunga jõel olnud kahte USA matkajat, kirjutab abc.net.au.

Äkki ründas krokodill Coetzee kajakki ja tõmbas mehe vette. Kaks ameeriklast said kaugemale aerutada ning pääsesid kahjustamata.

Kesk-Aafrikas tegutsev rahvusvaheline päästeorganisatsioon aitas ameeriklastel lähimasse linna jõuda.

Päästjad ei ole Coetzee surnukeha leidnud. Jõgi, kus kolm meest ekspeditsioonil olid, on tuntud ohtlikkuse poolest, kuna seal on palju pööriseid, krokodille ja jõehobusid.

Coetzee pidas blogi pealkirja The Great White Explorer all. Ta kirjutas, et kavatseb uurida Aafrikas kaardistamata jõepiirkondi, mis tammide ehitamise tõttu kaovad. Samuti tekitas seikleja vahel sõjaväelaste ja ametnike seas oma eesmärkidega kahtlusi.

Seikleja sõbra Celliers Krugeri sõnul oli Coetzeest saanud legend.

«Ta oli julgeim mees, keda ma tundnud olen. Kuid ta ei olnud hullumeelselt hulljulge. Ta arutas enne ekspeditsioone kõik plussid ja miinused läbi. Ta tase oli alati väga kõrge,» jätkas sõber.

Teise sõbra Hugh de Preezi kinnitusel ei olnud Coetzee iga uue ekspeditsiooni puhul huvitatud vaid järjekordsest adrenaliinilaksust.

«Tal oli ka sotsiaalset närvi ja nägemust. Näiteks õpetas ta Sudaani vaestest peredest pärit lapsi kajakkidega sõitma. Talle meeldis inimeste eest hoolitseda,» nentis sõber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles