Svjata Vatra tahab pärnakate liigsed kilod maha raputada

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Etnobänd Svjata Vatra eesotsas Ruslan Trochynskyiga (esiplaanil) tahab laupäeva õhtul pärnakaid kõvasti tantsitada.
Etnobänd Svjata Vatra eesotsas Ruslan Trochynskyiga (esiplaanil) tahab laupäeva õhtul pärnakaid kõvasti tantsitada. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Laupäeva õhtul väisab Pärnu kuursaali tulist folkmuusikat pakkuv Eesti-Ukraina ansambel Svjata Vatra, mille eestvedaja Ruslan Trochynskyi lubab pärnakaile nii vägevat õhtut, et peolised saavad tantsides paremasse vormi.

“Svjata Vatra viljeleb tulefolki ehk tuliselt mängitud folki,” iseloomustas Trochynskyi bändi loomingut. “Mehed mängivad kogu hingest, otse ja ausalt, publik võtab selle vahetult vastu ja läheb tavaliselt väga kiiresti käima ning teisest-kolmandast loost hakkab kaasa hüppama. Viimati mängisime kuursaalis 14. veebruaril sõbrapäeval ja nüüd ootame kõiki paare, kes tookordsel peol teineteist leidsid või muidu lustisid. Pärnakad saavad end enne jõule korralikult vormi tantsida!”

Ansambli eestvedaja ja solisti teatel on Svjata Vatra muusikas põimunud eesti ja ukraina rahvamuusika, mis on saanud bändiliikmetelt uue tõlgenduse ja kõlab uudse ning kaasahaaravana.

“Midagi sarnast ei ole kogu maailmas,” kinnitas Trochynskyi. “Hiljuti ütles üks maailmamuusika ekspert, et ta ei oska Svjata Vatra muusikat kuhugi kategooriasse täpselt asetada, kuid see, mida ja kuidas poisid teeva, on võimas ja loomulik.”

Trochynskyi möönas, et eestlased on kolm albumit üllitanud bändi omaks võtnud ja muusikud tuntakse tänaval ära.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles