Kasahstani režissöör maksab «Borati» eest kätte

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sacha Baron Cohen Boratina
Sacha Baron Cohen Boratina Foto: SCANPIX

Briti näitleja ja režissööri Sacha Baron Coheni film «Borat» ei näidanud Kasahstani just heas valguses.

Filmi peategelane oli Coheni poolt kehastatud Kasahstani televisiooni reporter Borat, kelle sõnul on kasahhide lemmiktegevusteks «disko, vibulaskmine, vägistamine ja lauatennis», kirjutab The Telegraph.

Nüüd aga saab Kasahstan oma maine mustamise eest kätte maksta, kuna sealne kuulus filmirežissöör Erkin Rakišev teeb kõmufilmile mitteametliku järje. Režissöör loodab sellega Kasahstani maine puhastada.

Film kannab pealkirja «Minu vend Borat» ning see räägib Johni nimelisest inglasest, kes läheb Kasahstani oma silmaga kaema, leides eest jõukal järjel riigi ja rahva.

John kohtub Kasahstanis Borati vaimuhaige venna Biloga. Mehed sõidavad Borati kodukülla olukorda uurima. Teel sinna hammustab Bilot koer, muutes ta olukorra veelgi hullemaks. Bilo hakkab hallutsinatsioone nägema.

Rakišev külastab sel nädalalõpul Suurbritanniat ning tutvustab seal oma uut filmi. Toimub ka pressikonverents.

«Mul on pressikonverentsil plaanis üles panna elusuurune Sacha Baron Coheni nukk. Teen seal sellise etenduse, et võtan kinga jalast ning löön sellega nukku, öeldes, et «Cohen, sul ei olnud õigus. Cohen, sul ei olnud õigus,» lausus kasahh.

Rakišev loodab, et ta film lõhub Coheni poolt loodud pildi Kasahstanist.

«Tahan, et Cohenit mäletatakse kui kummalist ja kurja juudipoissi. Samuti kavatsen hävitada ta kuulsad vuntsid,» jätkas režissöör.

Uue film valmib eraannetuste toel ja see võetakse üles Almatõs. Peaosades on kuulsad Kasahstani teatrinäitlejad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles