Selgusid Ajujahi 20 finalisti

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajujaht miljoni-ideele
Ajujaht miljoni-ideele Foto: Kanal 2

 

 

4. ja 5. detsembril kaitses Ülemiste Citys tuntud ettevõtjatest ja organisatsioonide esindajatest koosneva žürii ees oma äriideed enam kui 100 meeskonda.

Žürii silmis tõusid eriliselt esile järgmised ideed: Hepatiidi viirus C in vivo mudelid ravimite eelkliiniliseks testimiseks, Virtual Garden, Quotista.com, Spordiüritusel osalejate reaalajas jälgimine ning eakatekodude kett väikeeramutes. Nende osas langetas žürii otsused kohe pärast ideedega tutvumist ning esitluse ärakuulamist. Ülejäänud edasipääsenud ideed valiti tulise arutelu tulemusena.

SEB Äriarenduse divisjoni direktor ja Ajujahi žürii esimees Mart Maasik ütles: «Kaks põnevat päeva täis ettevõtlusvaimu. Mõne absoluutselt uudse lähenemisviisi kõrval eristusid ja pääsesid finaali tugevad meeskonnad, keda iseloomustas oma tulevase kliendi vajaduste sisuline mõistmine ja väga selge nägemus lahendusest. Järgnevad kuud saavad olema tõehetk – ideedest pole Eestis puudust, aga on vaja ideid, mida ka ellu viiakse. Edu meeskondade laiendamisel ja elujõuliste äriplaanide arendamisel.»

Arengufondi investeeringute divisjoni juht Heidi Kakko tundis muret, et oodatust vähem oli kohe maailmaturule vaatavaid äriideid. Kakko soovitas kõigil äri alustajatel kindlasti kaasata kogemusega ettevõtjate hulgast head mentorid, kes toetaks meeskonda ja aitaks aru saada, kuidas hästitoimivat ärimudelit ehitada. «Äriprojektiga alustaja peaks enne idee omaksvõtmist või kõrvaleheitmist võimalikult palju oma ideed testima – eelkõige suhtlema potentsiaalsete klientide, partnerite ja tarnijatega, » lisas Kakko.

Kõik 20 finalisti asuvad nüüd oma ideed edasi arendama ning plaanidest äri kasvatama. Maikuus selguvad konkursi võitjad, kelle vahel jagatakse ühe miljoni krooni suurune auhinnafond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles