Muusikalehe Rada7.ee parima plaadi hääletuse tulemused on teada!

Elu24.ee muusikatoimkond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide päritolu bänd Ans. Andur plaadiga "Öine Bingo" on nomineeritud  parima alternatiiv/ indie plaadi kategoorias.
Paide päritolu bänd Ans. Andur plaadiga "Öine Bingo" on nomineeritud parima alternatiiv/ indie plaadi kategoorias. Foto: Hanna Samoson

Juba teist aastat on Rada7.ee lisanud tavapärastele aastalõpu albumitabelihääletustele veidi särtsu ning korraldanud selle asemel rõõmsa klikkimisfestivali, kus oma lemmikutele hääli andes saab reaalajas jälgida, kuidas tabelikohad oma seisu muudavad.

Tulemused on selgunud ja esikolmikut õnnitletakse reedel, 12. veebruaril, klubis Sinilind. Aasta parimad astuvad kõik ka sel õhtul lavale ning meeleolu ja tantsusamme aitavad sättida sel õhtul DJ-ks kehastuvad tublid Rada7.ee võistkonnaliikmed.

Ligi kuu kestnud hääletus tõi kümneid tuhandeid hääli üle kahesajale 2015. aastal ilmunud täispikale albumile ning lühiplaadile. Esikolmiku kohtadele käis hoogne heitlus ning jooksvalt kõigile nähtavad hääletustulemused muutusid igapäevaselt – esimene ning teine koht vaheldusid pidevalt, samuti polnud pea lõpuni kindel, kes jääb püsima kolmandale kohale.

Nüüd, lippude lehvides ja pasunate puhudes, teie ees aasta parimad!

Esimene koht: Ans.Andur „Öine Bingo”. Ans.Andur on oma albumiga „Öine Bingo” tõeliselt hoos – lisaks Rada7.ee suure ringi hääletusele, viisid nad äsja koju žürii poolt hääletatud „Aasta Alternatiiv/Indiealbum” tiitli Eesti Muusikaauhindadelt, olid ERR Kultuuriportaali parim Eesti album ning maandusid ka Eesti Ekspressi lisa Areen parimate albumite tabelis, vaid Eesti artiste arvestades, 2. kohale. Kui üldiselt on laiemat hulka kaasavad hääletused ja kriitikute tabelid lootusetult erinevad, siis sel korral ei ole parimas kahtlust.

Foto: Margus Ansu / Postimees

Teine koht: Argo Vals „Nokturn”. Napilt-napilt teiseks jäänud Argo Valsi album on samuti armastatud nii muusikasõprade kui kriitikute poolt. „Nokturn” leidis oma koha nii Areeni kui Kultuuriportaali tabelis ning lisaks püüdles Eesti Muusikaauhindadel Ans.Anduriga samale tiitlile. Muide, Muusikaauhindadel oli Argo ka Aasta Meesartisti nominent!

Kolmas koht: Smõuk „Mõlk”. Smõuk on aga Rada7.ee edetabeli üllataja. Muidugi, see on ka alles detsembris plaadi välja andnute kuri saatus – tihtipeale teiste väljaannete tabelireeglite järgi isegi ei saa nende poolt hääletada. Seetõttu on eriti hea meel, et Rada7.ee hääletus ootab viisakalt aasta lõpuni ning annab ka aasta lõpul suurepärast muusikat välja andnutele võimaluse särada.

Esikolmikut õnnitletakse reedel, 12. veebruaril, klubis Sinilind.

Aasta parimad astuvad kõik sel õhtul lavale – esinevad Ans.Andur, Argo Vals ning Smõuk. Meeleolu ja tantsusamme aitavad sättida Rada7.ee tublid kirjutajad ning sel õhtul DJ-d Evert Palmets, Rene13 ja painkiller.

2015 albumite edetabel täies pikkuses SIIN!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles