Inglase väitel sattus ta Bhutanis matkates lumeinimese jälgedele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Juba aastakümneid uurivad nii peavoolu teadlased kui vandenõuteoreetikud, kas lumeinimest on olemas, kuid selge vastus puudub.

Nüüd teatas inglasest mägimatkaja Steve Berry, et ta nägi Himaalajas asuvas Bhutanis mägedes matkates jälgi, mille võis jätta lumeinimene, edastab Daily Mail.

Tegemist oli inimjälgedest suuremate jälgedega, mis olid jäetud inimestest puutumata alale.

Berry sõnul olid jäljed ühtses rivis, mis näitas, et olend astus jalg jala ette ning lumeleopard ega ka keegi teine neljajalgne ei jäta selliseid jälgi.

Karud liiguvad nii neljal kui kahel jalal, kuid oma suurte ja kohmakate käppade tõttu ei saaks ta selliseid jälgi jätta.

Inglase arvates sai sirgejoones jäljed tekitada vaid gorilla sarnane olend, kes astus lumes ettevaatlikult.

Berry oli koos kohaliku giidiga Bhutani Gangkhar Puensumi mäel, kui giid märkas neist umbes 200 meetri kaugusel olnud jälgi.

 Inglase sõnul olid nad mäe osas, kus jäljed olid, üldse esimesed inimesed.

«Olin enne nende jälgede nägemist suhtunud lumeinimese teooriatesse skeptiliselt. Nägin oma silmaga, mis seal oli ja mille olemasolu ei saa eitada. Olime rohkem kui 5000 meetri kõrgusel, kus jäljed olid palja silmaga näha,» nentis mägimatkaja.

Berry teatas hiljem asulasse tagasi jõudes, mida ta nägi ning üks jakikarjus kinnitas, et mägedes võib olla lumeinimesi, sest tema nägi ühte sellist 11 aastat tagasi.

Bhutani keeles kasutatakse lumeinimese kohta sõna «migo».

«Karjuse sõnul oli nähtud olend umbes 100 meetri kaugusel ja vaatas tema poole. Tal oli paks pruun karvkate, kuid samas oli ta umbes inimesepikkune. Karjuse kinnitusel astus see olend jalg jala ette, jättes endast maha sirge sammuderea,» lausus Berry.

Inglane näitas talle oma kaameraga tehtud jälgederida ning karjus kinnitas, et tema nägi samasugust.

Himaalaja folklooris on lumeinimene öise eluviisiga ahvisarnane olend, kes on väga tugev. Kohalike šerpade sõnul näitab lumeinimene end vaid nendele, kes teda ei karda ja temasse usuvad.

On palju skeptikuid, kelle arvates on lumeinimesed legend mägedepiirkonna elanike väljamõeldis. Lisaks Himaalajale on seda olendit väidetavalt nähtud Venemaal Siberis ja Põhja-Ameerikas Alaskal.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles