Korter13 muudab kurssi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laura Arum-Lääts ja Kudres Lääts
Laura Arum-Lääts ja Kudres Lääts Foto: Siiri Kumari

Kaks ja pool aastat Pärnus tegutsenud Korter13 muudab kurssi ning jätkab oma teekonda uute projektidega. Pärnu endise postimaja kolmas korrus tegutseb aga jõudsalt edasi.

Korter13 avas oma uksed 2010. aastal Tallinnas Ööbiku tänaval. Ehitanud üles prooviruumide kompleksi, suunduti 2013. aastal suvepealinna ning rajati Maarja Magdaleena gildi soklikorrusele prooviruum Pärnu muusikutele ja helistuudio, kus peamiselt valmisid podcastid veebiväljaandele helilaine.ee. Kahe aasta jooksul majutati mitmeid bände ja veeretati mõtteid haarde laiendamiseks, mispeale jäid gildimaja ruumid kitsaks. Möödunud kevadel võeti vastu otsus suurendada vastutajate ringi ning suunduda ühiselt Pärnu endisesse postimajja. Uues kohas avati kultuurikorrus professionaalse helistuudioga, kus tänaseks muusikat salvestatud mitme plaadi jagu, ehitati taas ülesse prooviruum ning loodi kontserdipaik. Hoog on sisse saadud ja Korter13 algatajad võtnud nõuks taas edasi liikuda ning Pärnus aluse pandud ettevõtmise järgmistele entusiastidele üle anda.

Korter13 muudab küll kurssi ja lahkub Pärnust, kuid elu Akadeemia 7 III korrusel läheb siiski edasi. Proovikas ja helistuudio jätkab täistuuridel heade Korter13 kompanjonide, Kali Briis Bandist tuntud Erko Niidu ja Laura Junsoni juhtimisel. Postimaja proovika kohta leiab info ja kontaktid broneeringuteks vastavatud Facebooki lehelt. Kontserdipaiga vedamise võtab aga enda peale Horizontal Entertainment OÜ, mille eesotsas pärnakad Andres Tölp ja Mauri Saks. Koostöös uute asukatega võtab Korter13 käesoleva aasta esimeses pooles veel ette mõningate kontserdite korraldamise.

Korter13 asutajad Kudres Lääts ja Laura Arum-Lääts tänavad Pärnu muusikuid, kultuurigurmaane ja toetajaid mõnusa aja eest vaikselt kulgevas kuurortlinnas ning soovib edu ja kordaminekuid teatepulga ülevõtjatele.

Korter13-t haldav MTÜ Metseen jätkab teiste projektidega ning veebiväljaandega helilaine.ee, kuhu oodatakse huviga kajastamist väärivaid teateid tegemistest Eesti kultuurimaastikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles