Video: vee all end tulistanud Norra teadlasest sai staar

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra füüsik Andreas Wahl tulistas end vee all
Norra füüsik Andreas Wahl tulistas end vee all Foto: Youtube

Youtube´i uueks staariks on Norra füüsik Andreas Wahl, kes paneb end meelega erinevatesse eluohtlikesse olukordadesse Norra ringhäälingu NRK teadussarjas «Med livet som innsats» (Piiripealen elu).

Sel nädalal internetti ilmunud videos tulistab Wahl end basseinis vee all olles AG3 automaatrelvast, tahtes sellega tõendada veemolekulide tihedust.

Wahl pani relva basseni põhjas asunud kolmjalale ja astus relva ette, olles sellest paari meetri kaugusel.

Wahl kasutas kaugemal asudes mehhanismi, mis pani relva tööle. Video näitas, et kuuli liikumine vees on nii aeglane, et see ei jõudnud füüsikuni, vaid kukkus enne temani jõudmist basseini põhja.

Seda videot on Youtube´is vaadatud üle kolme miljoni korra.

 Lisaks vee all tulistamisele on Wahl teinud teisi ebatavalisi katseid. Näiteks kukutas ta end 14 meetri kõrguselt köiega alla, köie teises otsas oli raskus, mis takistas tal vastu maad kukkumast.

Veel ühes videos on Wahk «inimgrill», milles ta teeb end üleni märjaks enne kui liigub platvormil pikali olles läbi põlengu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles