Vene suursaadik: kohe tulevad siia mustlased

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restorani Balalaika avamine.
Restorani Balalaika avamine. Foto: Merito Hotels Group

Esmaspäeval avati Meriton hotellis uusim vene restoran Tallinnas.


Balalaika-nimelist restorani oli kutsutud sisse õnnistama Venemaa suursaadik Eestis Juri Merzljakov.

«Tallinnas  on juba mitu head vene restorani: Tšaikovski, Troika, Puškin,» loetles suursaadik. «Aga mis on vene restoran ilma mustlasteta? Aga pole viga, varsti on nad kohal.» Suursaadik vihjas oma naljas muidugi neile Helsingi mustlastele, kes said Soome valitsuselt riigist lahkumiseks raha.

Külalised proovisid restorani tulise pilguga peakoka näidismenüüd. Eelroaks pakuti külmadest suupistetest pardisalatit puuviljadega, krõbeleiva ja kartuliga atlandi soolaheeringat, kalamarja pliinidega, seakeele tarrendit mädarõikaga ning metsaseenepirukat. Sellele järgnesid pelmeenid metsaseenekastmes; neid serveeriti potis, mis kaetud mõnusalt krõbeda tainakaanega. Liharoogadest sai mekkida grillitud lambakarreed marjakastme ning baklažaaniga, suitsusealiha ning lõhekulebjaakat spinati ning munaga. Einet kroonis dessert: klassikalised sõrnikud hapukoore ning moosiga.

Restorani eriliseks uhkuseks on suur keset saali seisev kaarik, mis koormatud külmade suupistetega. Endises kasiinoruumis paikneva restorani üsnagi hillitsetud sisekujunduse tegi Eero Jürgenson.

Hinnatasemelt küünib Balalaika menüü pigem skaala kõrgemasse otsa. Pearoad maksad 170-370 krooni vahel, supid 100 krooni ringis. Avamisel degusteeritud road annavad tunnistust, et kvaliteet vastab hinnanumbrile. Viinaloetelus on seisab 17 nimetust, neist kõige kallim Beluga, mille 4 cl eest küsitakse 148 krooni. Ja kui juba tõeliselt husaaritsema hakata, võib tellida musta kalamarja hapukoore, kartulipannkookide, pliinide ja röstsaiaga – 2456 krooni ja 50 senti portsu eest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles