Uue näoga “Koolitants” jutustab lugusid

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Kunstide maja säästutants "Kratt" kahe aasta tagusel "Koolitantsul".
Pärnu Kunstide maja säästutants "Kratt" kahe aasta tagusel "Koolitantsul". Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Tänavu 17. korda toimuv festival “Koolitants” juhindub Euroopa kultuuripealinna 2011 Tallinna teemast “Mereäärsed lood” ja nii on tantsufestivali teemaks “Mis lugu jutustad sina?”.

“Koolitantsu” uue peakorraldaja Mihkel Ernitsa teatel on festival saanud uudse põneva visuaalse kujunduse ja jõuab finaalkontserdiga Tallinna Nokia kontserdimajas rohkemate inimesteni kui kunagi varem.

“Olles väga laia kandepinda omav üleriigiline noorte tantsufestival, on loomulik, et 2011. aasta “Koolitantsu” teema haakub kultuuripealinna ideega ja toetab seda,” seletas Ernits. “Tants kannab endas ennekõike mingit lugu ja just seda aspekti tahab festival käesoleval aastal eriliselt rõhutada.”

Seekordsel “Koolitantsul” jäetakse ära viimasel kolmel aastal festivali ilmestanud teemakategooria - eelmisel aastal oli selleks naerutants.

“Nii käesoleva aasta teemavaliku kui traditsioonilise teemakategooria ära jätmise eesmärk on ühtlustada kõigi kategooriate sisulist kandvust, mille puhul nii juhendajad kui tantsijad ise saavad oma tegevust rohkem lahti mõtestada,” selgitas Ernits. “Uue lähenemise kaudsem ja kaugem eesmärk on suurema arvu mõtlevate tantsijate ja publiku pealekasvatamine, olenemata tantsustiilist.”

Tradistiooniliselt peavad kõik festivalil esitatavad tantsud olema noorte ja nende juhendajate omalooming ning esitajateks peavad olema lapsed ja noored vanuses 4-20 eluaastat.

Koolitantsule registreerimine kestab 14. detsembrini ja registreerida saab vaid internetikeskkonnas “Koolitantsu” kodulehel.

Festival algab maakondlike eelvoorudega, mis kestavad 27. jaanuarist 20. veebruarini, ja lõpeb finaalkontsertidega Nokia kontserdimajas 2. ja 3. aprillil.

“Koolitantsu” eelvoorud

27. jaanuaril Valgamaa, Valga kultuuri- ja huvialakeskuses.
28. jaanuaril Põlvamaa, Põlva huvi- ja kultuurikeskuses.
29. jaanuaril Võrumaa, Võru kultuurimajas Kannel.
30. jaanuaril Tartumaa, Vanemuise teatri suures majas.                 
4. veebruaril Hiiumaa, Kärdla kultuurimajas.
5. veebruaril Pärnumaa ja Saaremaa, Pärnu kontserdimajas.           
6. veebruaril Viljandimaa, Viljandi teatris Ugala.                       
10. veebruaril Jõgevamaa, Põltsamaa kultuurikeskuses.
11. veebruaril Järvamaa, Paide kultuurikeskuses.
12. veebruaril Tallinn, Raplamaa ja Läänemaa, Tallinna Salme kultuurikeskuses.
13. veebruaril Tallinn, Raplamaa ja Läänemaa, Tallinna Salme kultuurikeskuses.
18. veebruaril Harjumaa, Viimsi keskkoolis.   
19. veebruaril Ida–Virumaa, Kohtla-Järve kultuurikeskuses.
20. veebruaril Lääne–Virumaa, Rakvere teatris.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles