Moetööstus vihastas loomakaitsjaid

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kylie Minogue
Kylie Minogue Foto: AFP / Scanpix

Moetööstus on taas loomaõiguslastele pinnuks silma jäänud. Seekord ussinaha rohke kasutamise tõttu sel hooajal.

Ka Kylie Minogue’d ja Eva Longoriat on nähtud avalikkuses oma ülisuurte ussinahast käekottidega. Loomakaitsjad väidavad, et madude nülgimisel kasutatakse ääretul julmasid meetodeid, kirjutab femalefirst.co.uk.

Ühe eksperdi väitel on moetööstus süüdi mitmete maoliikide väljasuremisohus.

Zagliani püütoni nahast valmistatud kottide populaarsus tõusis meeletult pärast seda kui Kylie Minogue sellisega Prince’i kontserdil ringi uitas.

PETA õiguslaste kohaselt jäetakse mao pea nülgimisel otsa ning paisutatakse veega, et nahka oleks kergem maha koorida. See tähendab madudele pikka ja piinarikast surma.

Loomakaitsjad usuvad, et kui kuulsused teaksid protseduuri julmusest, mõtleksid nad uuesti järele enne maonahast koti ostmist.

Maonahkade salakaubitsemine on hetkel kõva sõna nii Indoneesias kui Malaisias. Enamik ettevõtteid väidab siiski, et nende kaup on igati seaduslik.

PETA väitel võtaks korraliku ussivolaski kasvatamine ligi viis aastat, samas kui loodusest saab neid ilma vaevata kohe püüda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles