Poliitik ärgitab mehi seksistreigile

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poliitik ärgitab mehi seksistreigile
Poliitik ärgitab mehi seksistreigile Foto: SCANPIX

Aafrika riigi Uganda opositsioonilise partei poliitik ärgitab kohalikke mehi seksistreigile, et nende naised varsti toimuvate valimiste ajal võimul olevat parteid ei valiks.

Poliitikaasjatundjate arvates võidab järgmise aasta veebruaris toimuvad valimised võimul olev National Resistance Movement (NRM) partei, edastab Reuters.

«Väidate olevat opositsiooni toetajad, kuid teie naised valivad NRMi,»sõnas opositsiooni juht Stanley Kalembaye pealinnas Kampalas peetud koosolekul.

Koosolekut kandis üle ka Uganda riigitelevisioon.

«Teen meestele ettepaneku mitte täita oma abielulisi kohustusi niikaua, kuni naised õige partei poolt hääletavad,» jätkas poliitik.

Kalembaye süüdistab NRM parteid Uganda suures tööpuuduses.

«Mehed peaksid oma abikaasadele selgitama, mida NRMi poliitika kaasa on toonud. Nad ei pruugi lastega kodus olles sellest teadlikud olla,» lausus opositsioonipoliitik.

Aafrika riikides on ka varem seksistreiki poliitilise relvana kasutatud, kuid siiani on nende taga olnud naisorganisatsioonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles