Raskemuusika ja klassika kuulajatel on ülisarnane iseloom

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heavy metali ja klassikalise muusika kuulajad on iseloomult väga sarnased
Heavy metali ja klassikalise muusika kuulajad on iseloomult väga sarnased Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees
Edinburghis asuvas Heriot-Watti ülikoolis tehtud teadusuuringust selgus, et heavy metal’it ja klassikalist muusikat kuulavatel inimestel on peaaegu identsed iseloomuomadused.

Ehkki mainitud muusikastiilid tunduvad olevat pigem vastandlikud, avastasid teadlased 36 000 maailma eri paigus elavat inimest uurides, et metal’i ja klassikalise muusika austajad on väga sarnased, kirjutab Femalefirst.

«Mind hämmastas, kui sarnased on heavy metal’i ja klassikalise muusika fännid,» sõnas uuringut juhtinud professor Adrian North. «Vanusevahele vaatamata olid nad peaaegu identsed. Mõlemad grupid olid teistest inimestest loomingulisemad ja neile ei meeldinud eriti väljas käia.»

Lisaks kinnitas uuring mõningaid laialt levinud stereotüüpe, kuna küsitlustulemustest selgus, et kantrimuusika kuulajad olid keskmisest töökamad, reggae-fännid võtsid elu kergemalt ning jazz’i-kuulajad olid teistest loomingulisemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles