Spekulatsioon vene sotsiaalmeedias: Putin sai infarkti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin (keskel)
Vladimir Putin (keskel) Foto: SCANPIX

Venemaa sotsiaalmeedias hakkas 26. jaanuari õhtul levima uudis, et pealinna Moskva kuulus Punane väljak on politsei poolt suletud ja seal on näha Venemaa Julgeolekuteenistuse töötajaid.

Paljud oletasid, et selle põhjustas Venemaa presidendi Vladimir Putini infarkt.

Punase väljaku lähedal olnute sõnul oli püstitatud metallaed, mille juures oli valves politsei. Küsimusele, et mis toimub vastati, et väljak ja Kremli ümbrus suleti tehnilistel põhjustel.

Väljaku sulgemist kinnitasid näiteks leht Vedomosti ja uudisteagentuur RBC.

Nende teatel paluti Kremli lähedal toimunud talvelaat järsku sulgeda ja liuväljal olnud uisutajatel lahkuda.

Politsei ja julgeolekutöötajad ei selgitanud ajakirjanikele, mis oli väljaku avalikkusele sulgemise põhjus.

Aasta tagasi tekkis vene sotsiaalmeedias samasugune spekulatsioon Putini infarkti kohta, kui president kadus avalikkusest rohkem kui üheks nädalaks. Hiljem selgus, et ta oli lennanud Moskva kohal sõjaväehelikopteritega, kuid mis eesmärgil, ei ole teada.

Venemaa president Putin ei ole läänes just populaarne. Briti süüdistavad teda KGB eksagendi Aleksander Litvinenko mõrvaga seotuses, USA rahandusministeerium aga teatas, et Putin on suur korruptant.

Briti ringhääling BBC näitas dokumentaalfilmi «Putin´s hidden wealth» (Putini varjatud varandus), milles Putinit süüdistatakse 40 miljardi dollari väärtuses Venemaa riigivara riisumises.

Kreml ei ole Putini terviseprobleemidest teatanud. Samas ilmusid täna maailma meediasse fotod Putinist, millel on teda näha Kremlis Venemaa Julgeolekunõukogu istungit juhatamas.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles