Ühendkuningriigis lahvatas «Pidžaamagate»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Suurbritannias Darlingtonis asuva Skerne Park Academy kooli juht kirjutas kirja, milles palus vanematel kanda laste kooli toomisel sobilikke, ilmale vastavaid rõivaid, mitte pidžaamat, hommikumantlit ja toasusse.

Skerne Park Academy juht Kate Chisholm märkas, et aina rohkem on neid vanemaid, kes oleks nagu hetk varem voodist välja astunud, kuna nad kannavad magamisrõivaid, edastab The Guardian.

Osa vanematest on osalenud pidžaamas isegi lastevanemate koosolekutel.

«Olen märganud, et on üha rohkem vanemaid, kes toovad oma lapsi kooli ja viivad ära, kannavad pidžaamat. Osadel vanematel olen jalas näinud ka toasusse. Palun vanemaid, et nad laste kooli toomisel kannaksid korralikku rõivastust, mis vastaks ilmaoludele,» seisis koolijuhi kirjas.

Ta lisas, et vanemad peaksid oma korraliku riietumisega lastele eeskuju andma.

«Me peame olema lastele eeskujuks, samas aga on palju selliseid vanemaid, kes tunduvad päev läbi pidžaamas olevat, kuna nad on osalenud sellises riietuses lastevanemate koosolekutel ja teistel kooli üritustel,» jätkus kiri.

Chisholm märkis, et ta on saanud vanematelt riietumiskirja kohta rohkem positiivset kui negatiivset tagasisidet.

Kuid oli ka neid vanemaid, kes koolijuhi märkust pidasid kohatuks.

«Ma ei pea seda õigeks. Elame vabal maal ja meil on õigus kanda just selliseid riideid, nagu tahame. Ka laste kooli viimisel ei pea me olema end «üles löönud»,» teatas lapsevanem Karen Routh.

Briti meedia ristis koolijuhi märkusest tingitud juhtumi «Pidžaamagate`iks», mis on viide USA kuulsale 1970. aastate Watergate`i afäärile, milles demokraatide valimiskampaania peakorterisse Washingtoni Watergate´i hotelli paigaldati pealtkuulamisseadmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles