Disney On Ice jääetenduse tegelased räägivad ja laulavad Tallinnas eesti keeles

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Disney On Ice jää-show
Disney On Ice jää-show Foto: promo

Juba kahe nädala pärast, 11. - 14. veebruaril etendub Tallinnas Disney On Ice maagilise juubelituuri jäälavastus, mille raames viiakse lapsed ja nende vanemad reisima viimaste aegade edukaimast joonisfilmist “Lumekuninganna ja igavene talv” pärit Arendelle’i kuningriiki koos kogu perele armsate tegelaste Elsa, Anna ja Olafiga. Ühiselt külastatakse ka maagilisi paiku, mis on tuttavad filmidest “Lõvikuningas”, “Peeter Paan” ja “Väike Merineitsi”. Imeilusat jäälavastust mängitakse Saku Suurhallis vaid viis korda. Esietendus toimub neljapäeval, 11. veebruaril algusega kell 19:00. Piletid kõikidele etendustele on müügil Piletilevis.

Tallinnas räägivad ja laulavad joonisfilmide lemmiktegelased tuntud eesti näitlejate ja lauljate häältega. Jäälavastuse tegelased panid eesti keeles kõnelema mitmed näitlejad, kes osalesid ka multifilmide helindamisel, sealhulgas Hele Kõrve (Anna), Hanna-Liina Võsa (Elsa) ja Karol Kuntsel (Olaf). Oma hääle andsid ka Andero Ermel (Simba), Nele-Liis Vaiksoo (Ariel), Theodor Tabor (Peeter Paan), Mikk Jürjens (Miki Hiir) ja Katariina Ratasepp (Minni Hiir). Kokku uisutab Saku Suurhalli jääl ligi 40 multikategelast ning nende eestikeelsete repliikide eest hoolitsesid teiste seas veel Lauri Saatpalu, Priit Võigemast, Ülle Lichtfeld, Kaspar Velberg, Marika Vaarik, Indrek Ojari, Piret Jalakas, Sandra Uusberg, Tanel Saar, Kristjan Sarv, Ago Soots, Priit Pius, Liisa Saaremäel, Märten Männiste, Martin Algus ja Päär Pärenson.

Disney On Ice suurejoonelisi jääshowsid võrreldakse tihti lausa Broadway muusikalidega. Jääetenduses mängivad lisaks uisutamisele, tantsu-, akrobaatika- ja näitlemiskunstile olulist rolli ka muusika ja laulmine. Lavastuse raames laulavad Liisi Koikson, Dagmar Oja, Raahel Pilpak, Rebecca Toome, Laura Lee Pint, Rasmus Erismaa, Rene Keldo, Priidu Aardam, Kalle Sepp, Rasmus Ermel ja Peeter Veltmann. Laulude juhendajaks on Kaire Vilgats.

Saku Suurhallis kõlab kahe nädala pärast ka paljude laste lemmiklooks saanud ning Grammy ja Oscari auhindadega pärjatud  “Olgu Nii” (“Let It Go”) – lugu, mis püsis Billboardi edetabelis kümneid nädalaid ning mida on Youtube’s tänaseks kuulatud kokku üle kahe miljardi korra. Striiminguplatvorm Spotify pakub laulu kuulamiseks lausa rohkem kui 50-s erinevas keeles. Etenduse loojate ning etenduses osalevate näitlejate ja uisutajate sõnul on täiesti imeline igal etendusel üle maailma vaadata tuhandeid lapsi ja isegi nende vanemaid tantsimas ning seda lugu kaasa laulmas – justkui vaataksid nad koos kogu perega filmi taas esmakordselt ning saaksid sellest uue rõõmu- ja inspiratsioonilaengu.

Disney tuleb veebruari keskel Tallinnasse uue lavastusega, mis sisaldab ka Disney On Ice kõige uuemat ja uhkemat produktsiooni “Lumekuninganna ja igavene talv” joonisfilmi ainetel. Suurel jääplatsil teevad trikke, tantsivad ja laulavad printsessid Elsa ning Anna, muhe lumemees Olaf, vapper lõvipoiss Simba, Peeter Paan ning haldjas Tinkerbell ja Väike Merineitsi – seda kõike osavalt uiskudel liueldes!

Piletid jääetendustele hinnaga alates 19 eurot on müügil Piletilevis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles