Tuntud joogaguru peab maksma endisele töötajale 7,5 miljonit dollarit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bikram Choudhury (esiplaanil) kuuma joogat õpetamas
Bikram Choudhury (esiplaanil) kuuma joogat õpetamas Foto: SCANPIX

Maailmas väga populaarseks saanud kuuma jooga (hot yoga) loojale, joogaguru Bikram Choudhuryle määras kohus, et ta peab maksma endisele töötajale 7,5 miljonit dollarit kahjutasu.

69-aastane Ameerika Ühendrikides elav miljonärist Choudhury on propageerinud väga soojas ruumis tehtavat joogat alates 2002. aastast, edastab BBC.

Choudhury Los Angelese joogakooli rahvusvahelisi suhteid 2011 – 2013 juhtinud jurist Minakshi Jafa-Bodden vallandati, kuna ta ei varjanud joogakoolis aset leidnud seksuaalseid ahistamisi.

Jafa-Bodden soovis saada oma ootamatu vallandamise ja tema suhtes ebaõiglase käitumise eest kohtu kaudu kahjutasu.

Teisipäeval langetas Los Angelese kohus otsuse, et India päritolu joogaguru peab naisele maksma 6,5 miljonit dollarit kahjutasu.

Lisaks saab naine veel üks miljon dollarit oma seksuaalse ahistamise ja diskrimineerimise eest. Seega ulatub saadav summa 7,5 miljoni dollarini.

« Jafa-Bodden seisis silmitsi probleemidega, kuna ta ei varjanud joogakoolis toimunud ahistamist,» teatas naise advokaat Mark Quiqley.

Choudhury sõnas kohtus enesekaitseks, et ta vallandas Jafa-Boddeni, kuna naisel ei olnud Ameerika Ühendriikides juristina töötamise luba.

Choudhuryt ootab veel kohus ees, kuna kuus ta kunagist naissoost joogaõpilast andsid ta seksuaalsete rünnakute eest kohtusse. Guru ja ta advokaatide sõnul on tegemist valedega, mille abil tahetakse talt raha välja petta.

Kuuma joogat õpetatakse rohkem kui 650 joogastuudios üle maailma. Möödunud oktoobris tahtis Choudhury saada oma joogastiilile autorikaitset, kuid kohtu sõnul ei saa terviseliikumist panna autorikaitse alla.

Kuuma ehk bikram jooga puhul tehakse 26 spetsiifilist asendit ruumist, kus temperatuur on 40,5 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles