Eestist lahkunud Xenia Joost lööb laineid Vietnami moetööstuses

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Xenia Joost
Xenia Joost Foto: ERR

Xenia Joost pühkis mõni aasta tagasi kodumaa tolmu jalgelt ja kolis koos perega Vietnami, kus temast on saanud tuhande töötajaga rõivafirma peadisainer.

32-aastane Xenia elab juba poolteist aastat perega Vietnami turismimekas Hoi Anis ja töötab peadisainerina ühe sealse moetöösturi firmas, millel on linnas kümmekond kauplust ning kontoris-tehases üle tuhande töötaja ehk umbes sama palju kui Eesti suurimas moeettevõttes Baltika, vahendab Menu.

«Ettevõte, kelle jaoks mina töötan, tegeleb rõivaste personaalse õmblemisega ja on 20 aastaga end edukalt turul sisse töötanud, kuid ei ole loonud enda brändi. Vietnamist nad vajalike kogemustega inimest ei leidnud ja selle jaoks palutigi minu abi,» selgitas Joost. 

Joost näeb 90 miljoni elanikuga Vietnamis, mis alles tärkab pikast kommunismiunest, suurt võimalust ka teistele Eesti moekunstnikele ja tahab, et Eesti riik või kunstiakadeemia looks inkubaatori, mis ekspordiks Vietnamisse disainereid ning teisi loomeinimesi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles