Pildid: newyorklased kostitavad pärast lumetormi üksteist vihakirjadega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA idarannikul sadas talvetorm Jonase ajal maha ligi 90 sentimeetrit lund, mis halvas mitmes paigas, kaasa arvatud Washingtonis ja New Yorgis elu.

Kuna lund sadas väga palju, siis ei ole suudetud seda kohe ära koristada ja osades paikades on seni palju lund, mis raskendab liikumist, edastab foxnews.com.

New Yorgi linnapea Bill de Blasio kutsus linlasi üles sallivusele ja rahule ning soovitas aidata lume kokkulükkamisel, mitte kritiseerida.

Newyorklased on koristamata lume tõttu iroonilised ning on ka neid, kes kaaskodanikke anonüümkirjadega ründavad.

Üks selline oli pandud Crowni ja Albany tänava ristumiskohta: «Selle läbipääsu tegi tundmatu noor naine oma labidaga ja mitte keegi ei aidanud teda!!! Tänan sellegi läbipääsu eest». Tegemist oli iroonilise kirjaga, et miks naine rohkem teed lumest ei puhastanud.

Sotsiaalmeedias levivad kirjutised, milles kritiseeritakse neid, kes lume on jätnud lükkamata või on lumehunniku valesse kohta pannud.

«Minu naaber süüdistab mind lumetormis, vaadaku mis toimub tema maja juures. Võiks tänava selle lõigu lõpuks lumevabaks teha,» kirjutati Twitteris.

Samas kritiseeriti poeomanikke, kes ei ole poeesiseid lumest puhastanud ja seega on need paigad libedad ja ohtlikud, eriti lastele, eakatele ja rasedatele.

Samuti ei pääse lumega kaetud teedel edasi ja lumehunnikutest läbi need, kellel on raske kohver või reisikott, lapsevanker või kes on ratastoolis.

New Yorgi võimude teatel peavad maksma 100 dollarit või suuremat trahvi kõik kinnisvaraomanikud, kes ei ole suvatsenud neile kuuluvalt alalt lund ära lükata.

Võimud kutsusid inimesi üles abistama lumekoristusettevõtteid, lisatöötajatele makstakse 13.50 dollarit tunnis.

New Yorgi ametniku Andrea Hagelgansi teatel on linnas ära koristatud 7,25 miljonit tonni lund, millega saaks täita kuulsa Yankees staadioni 66 korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles