Yle: Soldiers of Odin on nüüd ka Eestis

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomes asutatud grupeeringu Odini sõdurid liikmed
Soomes asutatud grupeeringu Odini sõdurid liikmed Foto: SCANPIX

Soome ringhäälingu Yle teatel tegutsevad Soomes alguse saanud sisserännu ja moslemite vastased kodanike tänavapatrullid Soldiers of Odin (Odini sõdurid) nüüd ka Eestis.

Eesti Odini sõdurid otsivad oma ridadesse liikmeid ning nende esimene suurem aktsioon peaks aset leidma enne ja pärast 24. veebruari, mil tähistatakse Eesti Vabariigi aastapäeva.

24. veebruaril plaanitakse läbi viia tõrvikutega rongkäik ja osaletakse  Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) migratsioonivastasel meeleavaldusel.

Tallinnas asutatud organisatsioon kasvas välja Soomes Kemis tegutsevatest tänavapatrullidest. Sinna saavad kuuluda mehed alates 18. eluaastast ja nad ei tohi olla moslemid.

Eesti Odini sõdurite ridadesse kuuluja ei tohi olla karistatud pere, naiste ja laste vastu suunatud vägivalla eest. Nende üheks eesmärgiks on «rahvast petnud valitsuse kukutamine».

Lisaks Soomele ja Eestile on sellised tänavapatrullid ka Norras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles