Whoopi Goldberg: boikoteerige filme, mitte Oscareid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Whoopi Goldberg
Whoopi Goldberg Foto: SCANPIX

«Nunnad hoos» staar Whoopi Goldberg soovitas inimestel boikoteerida filme, mitte Ameerika Filmiakadeemia auhindu Oscareid.

60-aastane staar rõhutas saates «The View», et Oscarid ei saa olla rassistlikud, kuna ta võitis 1991. aastal parima kõrvalosa kuldmehikese filmis «Ghost» tehtud rolli eest.

Tänavusi Oscareid ümbritseb skandaal #OscarsSoWhite, sest juba teist aastat järjest on kõik näitlejate kategooriate nominendid valgenahalised. Mitmed mustanahalised on loobunud Oscari-galale minemisest.

«Probleem ei ole filmiakadeemias. Isegi, kui täidad akadeemia mustade, latiinode ja asiaatidega, ei saa sa soovitud tulemust, kuna ekraanil pole kedagi, kelle poolt hääletada. Ma võitsin korra, nii et Oscarid ei saa olla rassistlikud,» seletas Goldberg.

«Tahate midagi boikoteerida? Ärge minge vaatama filme, mis teid ei esinda. See boikott oleks asja ette. Mind ajab närvi, et igal aastal on täpselt sama jutt,» lisas ta.

Goldberg rõhutas, et olukorra parandamise nimel peavad suhtumist muutma režissöörid ja produtsendid.

«Nad peavad teadvustama, et pilt on puudulik,» märkis Goldberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles