Soovahetaja avameelne intervjuu: sündisin naise kehas, kuid juba lapsena teadsin, et olen mees

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TV3

Eestis vajaks soovahetus- ehk korrigeerimisoperatsiooni paar inimest aastas. Soovahetuse hind sõltub sekkumise ulatusest, kuid fakt on see, et soovahetus kirurgilisel teel on kallis lõbu. 

Kaks transsoolist inimest, kes praegu sookorrigeerimisoperatsiooniks valmistuvad, andsid «Seitsmestele uudistele» avameelse intervjuu, kus selgitasid, miks nad otsustasid oma sugu korrigeerida ja kui palju soovahetusoperatsioon maksma läheb.

«Sa oleksid nagu põlevas majas, millest sa välja ei saa,» kirjeldas Paavel oma olukorda. «Paremat näidet ma ei oska tuua. Ma olen ise mõelnud, et miks mina just selline pean olema... Ma võiks ju olla normaalselt sündinud. Aga paraku on nii ja see on minu tee, mida ma pean käima.»

Uroloog Olev Poolametsa hinnangul on tegu tõsise seisundiga, kus inimene on sündinud vales kehas.

«Transsoolisus on sügav konflikt iseenda meheks või naiseks olemisega. Inimene ei tee seda mitte lõbu pärast, vaid tal on sügav, sügav vastuolu selles soolises rollis olemisega, milles ta on. Nendel inimestel on elu väga raske ja üks suuremaid tüsistusi võib olla enesetapp,» seletas Poolamets.

Vaata lähemalt TV3 videost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles