Coca-Cola kuulutas pidulikult välja ülemaailmse «Ühtse brändi» turundusstrateegia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pariisis toimunud esitlusel kuulutas Coca-Cola turundusjuht Marcos de Quinto välja uue ülemaailmse «Ühtse brändi» - «One Brand» turundusstrateegia, mis ühendab esmakordselt Coca-Cola, Coca-Cola Light, Coca-Cola Zero ja Coca-Cola Life joogid ühise ikoonilise Coca-Cola brändi alla ühtse ülemaailmse loovkampaaniaga «Taste the Feeling».

Foto: Coca-Cola

«Iga päev sirutavad miljonid inimesed kõikjal maailmas käe jääkülma Coca-Cola järgi,» ütles The Coca-Cola Company turundusjuht Marcos de Quinto.

«Uus «Ühtse brändi» lähenemine laiendab originaalse Coca-Cola brändi väärtuse kõigile Coca-Cola kaubamärgi toodetele, rõhutades selgelt meie soovi pakkuda klientidele valikut. See on jõuline investeering kõigisse Coca-Cola toodetesse, mis näitab, et igaüks saab nautida jääkülma Coca-Cola erilisust, olgu see siis kalorivaba, kofeiiniga või ilma kofeiinita.»

Foto: Erlend Štaub

«Ühtse brändi» strateegia laiendab Coca-Cola brändi väärtuse ja ikoonilise märgi kogu kaubamärgile, ühendades kogu Coca-Cola pere maailma juhtiva joogibrändi alla.

Koos uue strateegiaga käivitub ka ülemaailmne kampaania «Taste the Feeling», mis kasutab universaalseid lugusid ja igapäevaseid hetki, et jõuda klientideni kõikjal maailmas. Eesmärgiks on tutvustada toodet loovalt, tõstes esile kogemuse ja lihtsa naudingu, mida pakub Coca-Cola – ükskõik millise Coca-Cola – joomine. Samuti on eesmärgiks välja tuua ettevõtte poolt  pakutav valik, mis annab klientidele võimaluse valida Coca-Cola, mis sobib nende maitse, elustiili ja toitumisega.

Foto: Erlend Štaub

«Pöörame varasemast rohkem tähelepanu sellele, et inimesed soovivad küll erinevaid Coca-Colasid, aga millist iganes nad soovivad, tahavad nad alati suurepärase maitsega värskendavat Coca-Cola brändi. «Ühtse brändi» strateegia abil liigume me erinevate brändikampaaniate juurest ühe ikoonilise brändikampaaniani, mis toob esile nii toote kui brändi,» lisas De Quinto.

Foto: Erlend Štaub

«Taste the Feeling» kampaania käivitub 2016. aasta jooksul kõigil turgudel ja jõuab klientideni erinevate elementide kaudu, sealhulgas: 10 telereklaami, 100+ reklaampilti, uus visuaalne identiteet, uus tunnuslugu ja audiosignatuur ning jagatav ja kohaldatav interaktiivne digitaalne kogemus.

Loovkampaania keskendub Coca-Cola brändi põhialustele – Spencerian fondile, punasele ringile ja ikoonilisele klaaspudelile – ent moodsa lähenemisega, tuues esile autentseid ja tegelikke hetki, mille keskmes on toode.

Arendusprotsessiks kogus Coca-Cola kokku erinevate riikide loovinimesed 10-st erinevast agentuurist ning lõpuks tootsid kampaanias kasutatavad 10 telereklaami neist neli: Mercado-McCann, Sra. Rushmore, Santo ning Oglivy & Mather New York.

Klipid annavad vaatajale võimaluse heita hetkeline, kuid intiimne pilk igapäevastesse lugudesse, tunnetesse ja kogemustesse, mida inimesed jagavad jääkülma Coca-Colat nautides. Iga reklaami lõpus ühinevad Coca-Cola pere tooted ühe kuulsa punase Coca-Cola punase ringi alla.

Foto: Erlend Štaub

«Miski ei ole võrreldav jääkülma Coca-Cola maitsega,» ütles Rodolfo Echeverria, The Coca-Cola Company loov-, kontaktide ja digitaalvaldkonna asepresident.

«Kampaania teema väljendab ideed, et jääkülma Coca-Cola joomine on lihtne nauding, mis muudab iga hetke erilisemaks. Universaalsed hetked ja kampaanias kujutatavate lugude jutustamine loodi selleks, et kõnetada kliente kõikjal maailmas. Samad pildid ja telereklaamid, mis on kasutusel Jaapanis, on kasutusel ka näiteks Itaalias, Mehhikos ja mujal maailmas.»

Kampaania alguses avaldatakse 5 reklaamklippi 10st. Peamine telereklaam «Hümn» jõuab vaatajateni läbi erinevate tavaliste hetkede, mida ühendab Coca-Cola, näiteks sõpradega uisutamine, esimene kohting, esimene suudlus ja esimene armastus. Reklaami näeb 2016. aastal kõikidel turgudel.

«Hümni» taustamuusika on kampaania jaoks loodud originaallugu pealkirjaga «Taste the Feeling» ning seda laulab uus täht Conrad Sewell, kes sai kuulsaks singliga «Firestone».

Foto: Erlend Štaub

Samuti lõi Coca-Cola käed Aviciiga, kellega sai koostöö alguse juba 2014. aastal  ning tema tegi «Taste the Feeling» kampaania tunnusloost remiksi ja seda laulab samuti Conrad Sewell. Avicii teeb tunnusloost versioonid ka UEFA EURO 2016TM ja Rio 2016 OlümpiamängudeTM kampaaniatele.

Uut kampaaniat tutvustab ka 100+ kampaaniafotot, mille on teinud tuntud moefotograafid Guy Aroch ja Nacho Ricci ning need fotod kujutavad inimesi kõikjal maailmas nautimas jääkülma Coca-Colat erinevatel igapäevastel hetkedel. Uusi kampaaniapilte kasutatakse trükireklaamides, tänavareklaamides, poodides ja digitaalses meedias.

Samuti on loodud jagatav ja kohaldatav interaktiivne digitaalne lahendus, mis koosneb erinevatest GIF-stseenidest ja kujutavad tundeid, mis on seotud Coca-Cola joomisega «Taste the Feeling» tunnusloo taustal. Keskkond laseb kasutajatel tõmmata veebist GIF-pildi, personaliseerida seda oma emotsioonidega ja jagada seda sotsiaalvõrgustikes koos #TasteTheFeeling hashtagiga. 

Foto: Erlend Štaub

25. jaanuaril toimus The Coca-Cola Company üritus ka Tallinnas Coca-Cola Plazas, kus Poola ja Baltikumi regiooni juht Anna Jakubowski esitles uut revolutsioonilist viisi, millega turundab ennast üks maailma tuntumaid brände.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles