Piltuudis: Sudaani põgenik elab maa-aluses punkris

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sudaanist Lõuna-Kordofanist Al Garbiast pärit Mohamed Ahmed põgenes Lõuna-Sudaani Yidasse, kus ta rajas endale ebatavalise elamise.

Kuna Ahmed kardab sõjategevuse kandumist ta praegusse elukohta, siis kaevas ta endale maa-aluse punkri, kus ta nüüd elab, edastab AFP.

Aafrika kirde- ja keskosas asuvast Sudaanist iseseisvus 2011. aastal pärast 20 aasta pikkust kodusõda Lõuna-Sudaan. Olukord neis kahes riigis on seni pingeline ning erinevate poliitiliste ja sõjaväeliste grupeeringute vahel kokkupõrked kestavad.

Lõuna-Sudaanis Yidas asuvas põgenikelaagris, mida ei ole ÜRO poolt ametlikult tunnustatud, elab üle 70 000 põgeniku.

Kui Lähis-Idast ja Aafrikast Euroopasse suunduvad põgenikud peavad taluma jahedust ja lund, siis Aafrika mandri sisepõgenikel seda probleemi ei ole.  

Prantsusmaal Calais` oli  põgenikel küll  juhuslikest materjalidest hüttlaager, kuid nüüdseks on see asendatud korraliku soojendusega telkidega. Euroopas maa-aluses punkris või hütis elamisega soojast kliimast pärit põgenikud toime ei tuleks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles