Rootsi Lapimaal tõmbas lätlane jääaugust üle üheksakilogrammise kala

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Lätlasel õnnestus Rootsi Lapimaal tõmmata pakaselise ilmaga jääaugust välja rohkem kui üheksa kilogrammi kaalunud kala.

Gunars Jankovis sai 9,23-kilogrammise «eluka» kätte möödunud nädalalõpul Vilhelmina järvest, püstitades sellega kohaliku kalapüügirekordi, edastab The Local.

Lätlase lähedal samal ajal kala püüdnud Kenna Lindström sõnas, et ta jäädvustas rekordkala ning vaid vähesed käivad jaanuaris sellel järvel kala püüdmas, kuna temperatuur on siis tavaliselt miinus 30 kraadi ümber.

«Lätlane sai kala kätte jääaugust, oodates seda pakases tunde. Oli väga külm, rekordkalamees ja ta sõber ei kandnud kindaid,» teatas rootslane.

Lindström lisas, et lätlased kutsusid teda nende suurt kala vaatama, kuid neil oli raske suhelda, sest külalised rääkisid ainult läti keelt.

«Nad näitasid kala ka Vilhelmina külas. Arvan, et nad ei söönud seda kohapeal ära, vaid viisid Lätisse kaasa, kus seda uuesti demonstreerisid kui rekordkala,» arvas rootslasest kalamees.  

Lindströmi teatel saavad Vilhelmina järvel kalastada kõik, kes on maksunud 60 Rootsi krooni (viis eurot) suuruse päevatasu. Varem tohtisid järvel kala püüda vaid kohalikud.

Eelmine Vilhelmina järve kalapüügirekord kuulus kohalikule Ragna Asprothile, kes sai selle kuu alguses kätte 8,08-kilogrammise kala.

Kalandusekspertide arvates tõmbasid nii lätlane kui rootslane välja kala, kes oli pärit Malgomaj kalafarmist, kust kalu põgenema pääses.

Kalastamine on Rootsis üks populaarsemaid vaba aja tegevusi. 2014. aasta andmetel  tegeleb 1,6 miljonit rootslaste kalastamisega.

 Pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles