Tasku keskuse avakontserti saatis kesine publikuhuvi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jana Kase etteaste öökontserdil Tartus oli sama laitmatu kui Superstaari-saates võistlemise ajal.
Jana Kase etteaste öökontserdil Tartus oli sama laitmatu kui Superstaari-saates võistlemise ajal. Foto: Priit Mürk

Neljapäevases õhtuhämaruses piirasid Tartus Tasku keskuses tänavuste laulusaadete võitjaid Jana Kaske, Arno Suisleppa ja Margus Vaherit üksnes fotograafid – oodatud täismaja asemel oli publikut väga vähe, nii umbes mõnisada.


Tasku juhataja Veiko Keerbergi sõnul on keskuse aatrium projekteeritud nii, et seal võiks ka kuni kahele tuhandele kuulajale kontserte anda.


Tõepoolest, aatriumi akustikas ei pidanud pettuma – kuulda oli kõike ning noorte lauljate etteasted võtsid judinad seljale. Kui miski kontserdi tehnilist poolt häiris, siis oli see vastavatud keskuse turvasüsteem, mille viperuste tõttu kisas kogu ürituse ajal üks Mango kaupluse turvaväravatest.


Üllatavam oli aga see, et Tasku avakontserdile kogunes publikut oodatust märksa vähem. Läbi kahe korruse projekteeritud aatriumi ülemisel korrusel oli kuulajaid üksnes rõdude ääres ja sealgi vaid ühe rea jagu.


Esimesel korrusel valitses aga lava ees tühjus, ringi sebis seal vaid käputäis fotograafe. Tagasihoidlik hulk pealtvaatajaid hoidis kaugemale ning võimalusel istus.
Üks publiku vähesuse põhjusi oli minimaalse reklaami kõrval kindlasti 150-kroonine piletihind.


«Me arvasime, et kontsert on tasuta, aga kui kuulsime, et pilet on nii kallis, siis otsustasime, et ei lähe,» rääkis Tartu Ülikooli meediatudeng Maarja Pakats, miks temal ja ta sõpradel Tartusse toodud superstaarid kuulmata jäid.


Kui Superstaari-saadete toimumise ajal kuulus suurem osa publikust valdavalt teismeliseikka, siis Tasku kontserdil oli näha vaid üksikuid kooliealisi, kes hilist kellaaega trotsides lemmikuid kuulama olid saabunud ning sedagi vanemate käekõrval.


Kohaletulnutel ei tulnud siiski kahetseda, sest lauljad paistsid andvat endast kõik. TV 3 staarisaates Jana järel teiseks tulnud Arno Suislepp hüppas laulu «Massikommunikatsioon» esitades koguni rahva sekka ning tõstis nii mõnegi rahulikult istunud neiu pulssi.


«Nii, kes on kohal? Paistab, et kõik on kohal!» naljatas Arno lõpus.


Noormeeste emotsionaalsete etteastete järel astus lavale Jana Kask, kelle etteaste oli täpselt sama laitmatu kui võistluse ajal. Lauljatari noorusest andis aimu üksnes see, et kui Arno ja Margus suhtlesid väga aktiivselt, koguni flirtisid publikuga, siis Jana sissejuhatused lauludele jäid napisõnaliseks või puudusid hoopis. Nii jäi aga tähelepanuta, millised täpselt olid need uued, novembris ilmuvale plaadile minevad laulud.


Õhtu naelaks kujunes Crami laul «Swamped» Jana ja Arno ühisesituses, mida suurepärane lavapaar ka lisaloona uuesti esitas. Jääb vaid oletada, millisteks ühisesitusteks see duo veel võimeline on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles