Zenja Fokin: inimesed, peske oma pea puhtaks!

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Anne & Stiil" ilulemmikute valimine restoranis Gloria 25.11.10 - Eestimaa stiilseima tiitli võitjad stilist Zenja Fokin ja moekunstnik Tiina Talumees
"Anne & Stiil" ilulemmikute valimine restoranis Gloria 25.11.10 - Eestimaa stiilseima tiitli võitjad stilist Zenja Fokin ja moekunstnik Tiina Talumees Foto: Jelena Rudi

Ajakiri «Anne & Stiil» tunnustas esimest korda aasta parimaid ilutooteid. Ilulemmikud selgusid pidulikul auhinnagalal 25. novembril restoranis Gloria. Välja kuulutati ka aasta stiilseim mees, kelleks osutus staarstilist Zenja Fokin.

Zenja, millised on Sinu esimesed emotsioonid? 

Tunne on täiesti uskumatu! Ma tõesti ei oodanud seda... Tulin tegelikult ise siia auhinda üle andma.

Kuidas Sinust sai stiilne mees?

Kasvasin nii stiilseks nagu ikka seened kasvavad puu all. Mõjutusi olen saanud igapäevasest elust. Mulle meeldib väga palju reisida ja inspiratsioon ongi meie kõikide ümber. Me kõik näeme, meil kõigil on silmad peas, aga me ei oska lihtsalt märgata.

Mina vaatan alati milliseid ehteid inimesed kannavad või kuidas on nende juuksed pandud ning sellest moodustubki tervik.

Kui varakult märkasid oma kunstnikuannet?

Olen lapsena tegelenud hästi palju erinevate asjadega. Olen käinud vabatantsu trennides, õppinud muusikakoolis, õppinud klaverit ja viiulit ning muid kauneid kunste.

Siit ka kõikidele vanematele soovitus, et saatke oma lapsed kauneid kunste õppima. Sellega arenevad meeled ja inimene muutub intelligentsemaks. Su silmaring on sel juhul suurem ja sa oskad haarata ning loomulikult oskad ka tarbida.

Näiteks peale tantsusaadet olen avastanud, et nii palju on aega. Reaalset ja füüsilist aega. Olen hakanud käima raamatukogus lugemas. Raamatukogus valitseb mingi selline rahustav vaikus, mis annab sulle aega lugeda ja olla ja... See on nii lahe!

Mis Sinust suureks saades saab?

Ma jään alati seitsmeteistkümne aastaseks. Ma ei tahagi suureks kasvada! Mingite tegude eest sa pead loomulikult vastutama, aga igasse inimesesse võiks alles jääda see väike lapsemeelsus või see poisiklutt, kes armastab natukene pahandusi teha. Kui oled liiga korrektne, siis on argipäev liiga igav.

Sinu unistuste unistus?

Elu ei moodusta suured asjad, vaid hoopis väikesed pisidetailid.Täiesti mõttetud asjad teevadki kogu asja suureks. Tuleks nautida iga päev enda ümber olevaid inimesi.

Ma olen väga, väga õnnelik, et minu üks suurtest hobidest ja kirgedest on mood ja stiliseerimine ning sellest on saanud ka minu väga aksepteeritav töö. Mul on väga hea meel teha seda kõikide inimeste nähes ja ees.

Võtan vastu varsti ka ühe raadioprojekti, mis seostub hommikuse äratamisega. Ka see on väljakutse, sest muidu meeldib mulle väga kaua magada.

Soovita midagi Eestimaa rahvale.

Inimesed, hoolitsege enda eest! Liiga tihti öeldakse, et ohh, mul pole raha mingeid kalleid uusi riideid osta. Ma saan sellest aru, aga meil on kõigil ju ikkagi mingid vahendid olemas. Vesi kraanist ju tuleb! Šampoon on olemas! Peske kas või seebiga oma pea puhtaks!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles