Indrek Kalda juubelit tähistatakse kontserdiga

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Kalda.
Indrek Kalda. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Viljandi pärimusmuusika aidas tähistatakse neljapäeval, 9. detsembril pillimehe, laulja ja nõudliku muusikapedagoogi Indrek Kalda 50 aasta juubelit.

Aida produtsent Janne Suits märkis, et Indrek Kalda on TÜ Viljandi kultuuriakadeemia õppejõuna aidanud üles kasvatada mitu põlvkonda viiuldajaid ja ta püsib visalt selle töö juures. Seeläbi on ta andnud palju nii eesti pärimusmuusikale kui muusikale üldse.

“Pealegi on ta läbi aastate olnud väga viljakas muusik, tehes kaasa kuulsates ansamblites, nagu näiteks Kukerpillid, Justament, Lindpriid, Sannalised ja teised,” lisas Suits.

Koos sünnipäevalapsega astuvad 9. detsembril kell 19 aida suure saali lavale Celia Roose, Toomas Lunge, Jaan Sööt, Tiit Kikas, Sven Kullerkupp, Kait Tamra, Jaak Tuksam, Andres Kuut ja veel rida andekaid muusikuid. Kõlavad laulud Lindpriide, Jääääre, Justamendi ja Sannaliste repertuaarist, aga ka paljud lood, mis on spetsiaalselt selle õhtu tarvis sahtlipõhjast üles otsitud.

Kalda õige sünnipäev on juba esmaspäeval, 6. detsembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles